Treceți la conținutul principal

Cornulete dietetice cu branza si seminte


Urmatoarea reteta contine un ingredient pe care nu l-am intalnit pana acum: amestec faina pentru reducerea carbohidratilor. Acest amestec contine fibre de bambus, faina de psyllium, stabilizator de aciditate: acid tartric. Il gasiti de cumparat AICI.
Este un inlocuitor pentru faina, recomandat celor care tin dieta.
Cornuletele prezentate azi au iesit tare frumusele si sunt tare bune, mai ales daca le lasati sa se raceasca bine. Sunt perfecte langa un iaurt ♥

Ingrediente:
- 8 linguri amestec faina pentru reducerea carbohidratilor
- 2 linguri gluten
- 3 linguri lapte praf degresat (T-POR 0.1% grasime)
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 albus
- 250g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
- 1 lingurita rasa sare
- 300 ml apa calduta
*** pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- seminte de susan si/sau in


Intr-un castron am amestecat toate ingredientele necesare.



Am obtinut o coca putin lipicioasa.


Am impartit coca in trei parti egale si din fiecare bucata de coca am intins o foaie rotunda, nu prea subtire. Fiecare foaie am taiat-o in 12 triunghiuri, apoi fiecare triunghi l-am rulat de la exterior spre interior, obtinand astfel cornulete.


Am obtinut 36 de cornulete, pe care le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Intr-un castronel am amestecat galbenusul cu cele doua linguri de lapte. Cu acest amestec am uns cornuletele cu ajutorul unei pensule. La final am presarat pe fiecare cornulet in parte seminte de in si de susan.


Am incins cuptorul pentru 10 minute, apoi am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu pentru o ora si 20 minute.
S-au copt foarte frumos si miros tare bine ♥



Sunt pufoase si bune, perfecte la pachetel, micul dejun sau gustare intre mese ♥



Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Ce bine arata!! Am și eu semințe de in de care nu mai scap, habar n-aveam că le pot astfel folosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mereu le folosesc asa: pe cornulete, pe pateurile cu branza, pe placinte :D Am citit ca beneficiezi de proprietatile lor doar daca le folosesti macinate, dar eu nu-mi bat capul cu asta :D

      Ștergere
  2. Doamne, ce arătoase sunt! Parcă le simt și parfumul!

    Weekend frumos, Cristina!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata