vineri, 12 august 2016
Tort rulat - dukan style
De foarte multa vreme aveam in plan sa fac si eu un tort tip rulada, pentru ca in sectiune arata tare frumos si interesant ♥ Am aplicat ideea unui tort dietetic si pentru ca ne-a placut, azi il postez si pe blog pentru aducere aminte si inspiratie.
Reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan - zile PP daca nu folositi gem deasupra si zile PL daca folositi gem.
Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua mici
- 2 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita ness
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Crema:
- 1 kg branza cremoasa (Pilos 0.5% grasime)
- 4 linguri slim sugar
- 2 linguri esenta de pere Williams
***Glazura:
- gem de visine cu indulcitor si pectina
Pentru blat am batut spuma tare cele 6 albusuri. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma galbenusurile, indulcitorul si esenta de vanilie.
Intr-un castronel am amestecat taratele de grau, taratele de ovaz, ness-ul si praful de copt.
Amestecul uscat l-am amestecat in spuma dulce de oua cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.
Compozitia obtinuta am nivelat-o in tava mare de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am copt blatul pe raful de sus al cuptorului, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute.
Intre timp am mixat intr-un castron branza cremoasa cu indulcitorul si esenta de pere.
Blatul l-am dezlipit cu grija de hartia de copt imediat dupa ce am scos tava din cuptor si apoi l-am lasat sa se raceasca bine.
Pe blatul rece am intins uniform 2/3 din crema.
Am taiat blatul in trei fasii egale. Recomand sa taiati 4 fasii, deoarece tortul mi-a iesit prea inalt cu 3 fasii.
Pe platoul pe care urma sa construiesc tortul am nivelat doua linguri de crema. Aceasta baza m-a ajutat foarte mult la mentinerea in pozitie verticala a fasiilor rulate.
Cu grija am rulat prima fasie de tort si am asezat-o in pozitie verticala pe platou.
Celelate fasii le-am adaugat in continuare, obtinand o rulada supradimensionata.
Dupa cum se observa la mine, eu nu am calculat cum trebuie si nu am obtinut un tort rotunjor, ci unul cu peruca :D Data viitoare voi taia blatul in 4 fasii si sigur voi obtine un tort mai rotunjor si mai putin inalt.
Am imbracat tortul cu restul de crema pastrata.
Pentru ca am vrut sa-i adaug un pic de culoare si o fata mai fotogenica, deasupra tortului am nivelat un borcanel de gem de visine (facut de mine, cu indulcitor si pectina). Acest pas insa este optional.
In sectiune chiar arata bine si a fost foarte gustos ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...