vineri, 12 august 2016

Tort rulat - dukan style


De foarte multa vreme aveam in plan sa fac si eu un tort tip rulada, pentru ca in sectiune arata tare frumos si interesant ♥ Am aplicat ideea unui tort dietetic si pentru ca ne-a placut, azi il postez si pe blog pentru aducere aminte si inspiratie.
Reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan - zile PP daca nu folositi gem deasupra si zile PL daca folositi gem.

Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua mici
- 2 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita ness
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Crema:
- 1 kg branza cremoasa (Pilos 0.5% grasime)
- 4 linguri slim sugar
- 2 linguri esenta de pere Williams
***Glazura:
- gem de visine cu indulcitor si pectina


Pentru blat am batut spuma tare cele 6 albusuri. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma galbenusurile, indulcitorul si esenta de vanilie.
Intr-un castronel am amestecat taratele de grau, taratele de ovaz, ness-ul si praful de copt.


Amestecul uscat l-am amestecat in spuma dulce de oua cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.


Compozitia obtinuta am nivelat-o in tava mare de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.


Am copt blatul pe raful de sus al cuptorului, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute.
Intre timp am mixat intr-un castron branza cremoasa cu indulcitorul si esenta de pere.


Blatul l-am dezlipit cu grija de hartia de copt imediat dupa ce am scos tava din cuptor si apoi l-am lasat sa se raceasca bine.
Pe blatul rece am intins uniform 2/3 din crema.


Am taiat blatul in trei fasii egale. Recomand sa taiati 4 fasii, deoarece tortul mi-a iesit prea inalt cu 3 fasii.


Pe platoul pe care urma sa construiesc tortul am nivelat doua linguri de crema. Aceasta baza m-a ajutat foarte mult la mentinerea in pozitie verticala a fasiilor rulate.


Cu grija am rulat prima fasie de tort si am asezat-o in pozitie verticala pe platou.


Celelate fasii le-am adaugat in continuare, obtinand o rulada supradimensionata.
Dupa cum se observa la mine, eu nu am calculat cum trebuie si nu am obtinut un tort rotunjor, ci unul cu peruca :D Data viitoare voi taia blatul in 4 fasii si sigur voi obtine un tort mai rotunjor si mai putin inalt.


Am imbracat tortul cu restul de crema pastrata.


Pentru ca am vrut sa-i adaug un pic de culoare si o fata mai fotogenica, deasupra tortului am nivelat un borcanel de gem de visine (facut de mine, cu indulcitor si pectina). Acest pas insa este optional.


In sectiune chiar arata bine si a fost foarte gustos ♥♥♥




Sa ne fie de bine!

4 comentarii:

  1. Arată foarte bine! Am să fac și eu, dar nu Dukan, ci după rețeta obișnuită de ruladă.
    http://zinnaida.blogspot.ro/2015/01/rulada-cu-gem.html

    Zi frumoasă, Cristina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa vad pozele Zina!
      Sa ai o saptamana spornica!

      Ștergere
  2. Iara am inceput sa cherd comentarii :( Imi place mult sectiunea. Modul acesta de a asambla un tort il am si eu de multa vreme in intentie, dar inca n-am avut curaj. De la tine inteleg ca exista lucruri mult mai grele pe Pamant decat rulatu asta :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu urmaresti o forma perfect rotunda, atunci nu ai de ce sa te stresezi cu rulatul :D Eu il aveam de foarte multa vreme in plan si il tot amanam pe motiv de altele mai importante, dar cand m-am apucat de ele totul a fost foarte simplu.
      Acum ca ma gandesc, sigur n-o sa-l faci, pentru ca "simplu" nu se incadreaza in conditiile tale de prajiturit :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape