sâmbătă, 19 septembrie 2015
Salata bogata si satioasa - dukan style
Sunt la a doua participare la provocarea Weekend cu spor, iar gazda din luna septembrie este Victoria - Vicky's recipes. Blogul Victoriei este plin de retete minunate, cu poze ademenitoare si vorbe mestesugite, prin urmare mai toate iti fac cu ochiul si parca pe toate le-ai incerca ♥♥♥
De data asta m-am oprit la o salata foarte interesanta, cum nu am mai mancat pana acum: Salată de țelină Apio cu mere și varză. Modificari au fost foarte mici fata de reteta Victoriei, doar cat sa raman in parametrii aceptati de nenea Dukan.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - incepand cu faza de consolidare din cauza merelor, totusi daca nu folositi mere salata este perfecta pentru faza de croaziera, zile PL.
Ingrediente:
- 1/2 varza mica
- 2 mere mici
- 2 tulpini telina apio
- 1 ceapa rosie mica
- 1/2 piept de pui afumat (sau de la un pui la rotisor)
- 1 iaurt grecesc mic (am folosit de la Olympus cu 0% grasime) - 150g
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat
Din ingredientele de mai sus a iesit un castron mare de salata, 4 portii foarte mari.
Prima data am pus in castronul in care urma sa fac salata iaurtul grecesc, uleiul de masline, putina sare si putin piper macinat.
Am amestecat bine cu un tel, pana am obtinut o crema omogena.
Merele curatate doar de samburi si taiate feliute le-am amestecat imediat cu sosul pentru a impiedica oxidarea lor. Astfel nu a mai fost nevoie sa le stropesc cu zeama de lamaie.
Ceapa rosie am taiat-o pestisori, pieptul de pui afumat l-am taiat cubulete mici...
... tijele de telina apio le-am taiat marunt, iar varza am taiat-o fasii subtiri. Toate le-am amestecat incet si cu grija in castron, astfel incat toate sa fie imbracate in sosul cremos de iaurt.
Recomand sa faceti salata cu cateva ore inainte de servire. Este foarte buna imediat dupa ce este gata preparata, insa a doua zi, dupa o noapte de stat la frigider, a fost muuuuult mai buna ♥♥♥
Eu am servit salata la masa de dimineata, alaturi de doi crakersi de secara si mi-a tinut de foame multe ore, mult dupa ora pranzului ♥
Mai poate fi folosita drept garnitura langa ceva carnita la gratar - noi am facut si aceasta varianta si tare mult ne-a placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Nu uitati de concursul la care puteti castiga produse alimentare in valoare de 100 lei! Alegeti o reteta de pe blogul meu, incercati-o, faceti o poza preparatului final in care sa apara un bilet scris de mana cu textul "pentru Cristina", postati poza pe pagina voastra de facebook cu hastagurile #cristinasworld si #adiograsime si lasati un comentariu cu link catre poza voastra la postarea concursului. Mai multe detalii gasiti accesand acest link: Gateste si castiga produse in valoare de 100 lei! Bafta!!!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...