sâmbătă, 19 septembrie 2015

Salata bogata si satioasa - dukan style


Sunt la a doua participare la provocarea Weekend cu spor, iar gazda din luna septembrie este Victoria - Vicky's recipes. Blogul Victoriei este plin de retete minunate, cu poze ademenitoare si vorbe mestesugite, prin urmare mai toate iti fac cu ochiul si parca pe toate le-ai incerca ♥♥♥
De data asta m-am oprit la o salata foarte interesanta, cum nu am mai mancat pana acum: Salată de țelină Apio cu mere și varză. Modificari au fost foarte mici fata de reteta Victoriei, doar cat sa raman in parametrii aceptati de nenea Dukan.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - incepand cu faza de consolidare din cauza merelor, totusi daca nu folositi mere salata este perfecta pentru faza de croaziera, zile PL.

Ingrediente:
- 1/2 varza mica
- 2 mere mici
- 2 tulpini telina apio
- 1 ceapa rosie mica
- 1/2 piept de pui afumat (sau de la un pui la rotisor)
- 1 iaurt grecesc mic (am folosit de la Olympus cu 0% grasime) - 150g
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat


Din ingredientele de mai sus a iesit un castron mare de salata, 4 portii foarte mari.
Prima data am pus in castronul in care urma sa fac salata iaurtul grecesc, uleiul de masline, putina sare si putin piper macinat.


Am amestecat bine cu un tel, pana am obtinut o crema omogena.


Merele curatate doar de samburi si taiate feliute le-am amestecat imediat cu sosul pentru a impiedica oxidarea lor. Astfel nu a mai fost nevoie sa le stropesc cu zeama de lamaie.


Ceapa rosie am taiat-o pestisori, pieptul de pui afumat l-am taiat cubulete mici...


... tijele de telina apio le-am taiat marunt, iar varza am taiat-o fasii subtiri. Toate le-am amestecat incet si cu grija in castron, astfel incat toate sa fie imbracate in sosul cremos de iaurt.


Recomand sa faceti salata cu cateva ore inainte de servire. Este foarte buna imediat dupa ce este gata preparata, insa a doua zi, dupa o noapte de stat la frigider, a fost muuuuult mai buna ♥♥♥



Eu am servit salata la masa de dimineata, alaturi de doi crakersi de secara si mi-a tinut de foame multe ore, mult dupa ora pranzului ♥


Mai poate fi folosita drept garnitura langa ceva carnita la gratar - noi am facut si aceasta varianta si tare mult ne-a placut ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Nu uitati de concursul la care puteti castiga produse alimentare in valoare de 100 lei! Alegeti o reteta de pe blogul meu, incercati-o, faceti o poza preparatului final in care sa apara un bilet scris de mana cu textul "pentru Cristina", postati poza pe pagina voastra de facebook cu hastagurile #cristinasworld si #adiograsime si lasati un comentariu cu link catre poza voastra la postarea concursului.  Arata-ti simpatia si da un like paginilor de facebook Cristina's World si Adiograsime.ro.  Mai multe detalii gasiti accesand acest link: Gateste si castiga produse in valoare de 100 lei! Bafta!!!

8 comentarii:

  1. N-as zice ca-i printre preferatele mele, C. o gatea adesea, marul nu-mi place in combinatia asta:) Dar, varza cu iaurt chiar e pe placul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a placut combinatia asta ciudata :D A fost pentru prima data cand am incercat iaurtul in salata si nu va fi ultima data :D

      Ștergere
  2. Excelentă salată, fac și eu ceva de genul acesta. E gustoasă și sățioasă, și ușor de preparat.

    Săptămână ușoară, Cristina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merhabalar, muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Cristina! Felicitari pentru alegere! Ma bucur ca adaptata stilului Dukan, salata arata execelent si ca ti-a placut! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru idee!! Este cu adevarat o salata minunata! ♥♥♥

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape