Treceți la conținutul principal

Rasturnica aperitiv cu dovlecel si ciuperci


A fost un experiment si a pornit de la o provocare primita pe facebook de la o doamna, se stie ea care, ce mi-a sugerat ca ar fi cazul sa incerc un tort aperitiv.
Chiar un tort nu m-am incumetat sa fac, dar o rasturnica tot am incercat!
Esenta de unt deste minunata la prajituri si m-am gandit ca se va potrivi si in acest blat pentru aperitiv, dar m-am inselat si prin urmare nu va recomand sa folositi esenta decat la deserturi.

Inainte de a trece la treaba, vreau sa va anunt ca site-ul adiograsime.ro ofera reducere 5% oricarui cumparator care precizeaza numele acestui blog, Cristina's World, in casuta de comentarii din pagina de comanda, inainte de a finaliza comanda.


Ingrediente:
- 5 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate psyllium
- 2 linguri gluten
- 1 legatura ceapa verde
- 2 ciuperci mari
- 1 dovlecel mediu
- 1 legatura patrunjel verde
- sare si piper macinat


Dovlecelul l-am taiat cuburi cu tot cu coaja, ciupercile le-am taiat tot cuburi, ceapa verde si patrunjelul le-am taiat grosier.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu cele de psyllium si glutenul.
Albusurile le-am batut spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma galbenusurile.


Cu ajutorul unui tel am incorporat in spuma de oua amestecul de tarate, sare si piper macinat.


Intr-o tava inalta din silicon (23 X 20 cm) am asezat in strat gros legumele amestecate cu verdeata si le-am presarat cu putina sare si piper macinat.


Deasupra legumelor am nivelat compozitia cu oua si tarate.


Tava a stat la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 minute.


Cand a fost gata am scos-o din cuptor si am rasturnat-o pe un fund din lemn.
Ia priviti ce frumos arata ♥♥♥



Se feliaza foarte frumos si in sectiune arata foarte interesant.


A fost bun acest aperitiv si ar fi fost si mai bun daca nu foloseam esenta de unt. Voi sa invatati de la mine si sa nu faceti greseli!


Merge de minune si la pachetel pentru scoala sau serviciu ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Ce idee minunata! Ia sa-i sucesc io bunica-mii checu aperitiv p-o rasturnica:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca ideea e faina de tot :D Asa nu risti sa iti iasa un chec lesinat din cauza legumelor care-l ingreuneaza :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata