A trecut foarte multa vreme de cand am facut ultimul tort, deci era cazul sa remediez acest lucru.
Tortul de fata a fost atat de bun!!! ♥♥♥ Blat insiropat, cu mac in compozitie si combinatie de crema vanilata cu zmeura ♥♥♥ Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta aceasta este conforma cu dieta Dukan - incepand cu faza de consolidare din cauza zmeurei, dar daca o inlocuiti cu dovleac copt va fi perfecta si pentru faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 3 linguri slim sugar
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1%
- 1 lingura tarate psyllium
- 2 linguri mac (aliment tolerat in limita a 1 lingura/zi)
- 1 lingurita esenta vanilie
***Crema:
- 500 + 100 ml lapte 1.5%
- 2 linguri slim sugar
- 1 plic budinca vanilie
- 500 g crema de branza Ehrmann 0.2%
- 200 g zmeura proaspata
- 1 pliculet gelatina granule
***Insiropat:
- 200 ml lapte rece
Pentru blat am batut albusurile spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, esenta si indulcitorul.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz, taratale de psyllium, laptele praf si macul.
Amestecul uscat l-am incorporat cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare in spuma dulce de oua.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon cu diametrul de 24 cm.
Blatul se coace 45 minute la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie.
Pentru crema am pus gelatina la hidratat 10 minute in 100 ml lapte rece.
Budinca se prepara in mod normal, urmand indicatiile de pe plic. Dupa ce am oprit focul, in budinca fierbinte am adaugat gelatina hidratata si am amestecat bine ca sa se topeasca gelatina.
Am turnat budinca fierbinte intr-un bol si am amestecat-o bine cu crema de branza.
Blatul fierbinte l-am taiat in doua foi.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara.
Am asezat o foaie de blat in tava, am insiropat-o cu 100 ml lapte rece si am asezat uniform peste ea jumatate din zmeura.
Deasupra zmeurei am turnat incet si cu grija 3/4 din crema. Peste crema am pus al doilea blat, pe care l-am insiropat apoi cu 100 ml lapte rece.
In crema ramasa am zdrobit cu furculita zmeura pastrata si am nivelat apoi crema obtinuta peste tort.
Tava a stat la frigider cateva ore (vreo 6), apoi am scos tortul cu grija pe un platou si am indepartat folia.
Foarte bun, insiropat, aromat si vesel ♥♥♥
Nu va mai povestesc cate feliute am taiat pana am reusit sa obtin o sectiune cu zmeura :D Parca era un facut sa tai exact in locul in care nu se sectiona nicio zmeurica :D
Cu zmeurica sau fara zmeurica in sectiune, tortul este extraordinar de bun ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Nu uitati de concursul la care puteti castiga produse alimentare in valoare de 100 lei! Alegeti o reteta de pe blogul meu, incercati-o, faceti o poza preparatului final in care sa apara un bilet scris de mana cu textul "pentru Cristina", postati poza pe pagina voastra de facebook cu hastagurile #cristinasworld si #adiograsime si lasati un comentariu cu link catre poza voastra la postarea concursului. Arata-ti simpatia si da un like paginilor de facebook Cristina's World si Adiograsime.ro. Mai multe detalii gasiti accesand acest link: Gateste si castiga produse in valoare de 100 lei! Bafta!!!