miercuri, 14 iulie 2010
Inghetata de rabarbar
Ei bine, da, am facut inghetata de rabarbar :) Este delicioasa, cu gust usor acrisor, racoritoare si cremoasa.
Ingrediente:
- 300 g frisca vegetala, proaspat batuta
- 6 tulpini de rabarbar
- 5 linguri zahar
Tulpinile de rabarbar le spalam bine si, daca este nevoie, le curatam de coaja. Le taiem in bucatele si le punem intr-o craticioara cu zaharul si cu apa cat sa le acopere.
Fierbem la foc mic, pana se inmoaie rabarbarul, apoi scurgem bine de apa si pisam bucatelele cu o furculita. Pireul obtinut il amestecam cu frisca batuta.
Veti observa ca frisca isi va schimba imediat consistenta, devenind o crema legata bine.
Punem vasul la congelator, avand grija sa-l scoatem din ora in ora pentru a pisa bine eventualele ace de gheata. Eu am facut acest lucru de patru ori si a fost suficient. Recomand mixerul, pentru un rezultat bun.
Servim ingetata simpla, sau cu adaos de siropuri pentru inghetata.
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Scrumbia este de departe cel mai bun peste mancat de mine vreodata. Ori de cate ori fac rost de scrumbie, imi place s-o pregatesc in doua f...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...