miercuri, 26 mai 2010
Paine in ou (friganele)
Cine nu a mancat macar o data in viata paine in ou (friganele)? Cand eram copil, mamaia mea mereu imi facea acest desert. De, erau alte vremuri :) Unii ar spune ca este o bomba calorica, insa asta nu ma impiedica sa fac din cand in cand aceasta reteta. Panea in ou are miros de copilarie fara griji si de vacanta la bunici, iar gustul e minunat.
Ingrediente:
- 2 oua
- 150 ml lapte
- felii de paine mai veche (de cel putin o zi)
- ulei pentru prajit
- zahar sau cascaval ras (optional)
Intr-un castronel batem bine ouale cu ajutorul unei furculite. Adaugam si laptele si mai batem un pic, pana se omogenizeaza toate. Incingem uleiul intr-o tigaie, pastrand focul de la aragaz mediu spre mic. Feliile de paine veche le punem in compozitia cu ou si le inmuiem bine pe ambele parti, apoi le punem la prajit, avand grija sa le intoarcem periodic. Sunt gata cand prind o culoare aurie.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar (optional).
Se pot servi si simple sau presarate cu cascaval ras. Alaturi de o cana cu lapte cald/rece sau ceai poate constitui un mic dejun rapid si gustos, sau o gustare intre mese, sau un desert delicios.
Unii servesc aceste friganele (simple, fara zahar sau alte adaosuri) alaturi de mancarica de mazare.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...