Treceți la conținutul principal

Ciorba de salata



Ciorba de salata eu o prepar ori de cate ori vad salata frumoasa pe tarabe sau la magazin :). Familiei mele ii place foarte mult aceasta ciorba si o mancam mereu cu placere, fiind una din putinele retete ce se afla in topul celor mai indragite mancaruri :). Se face foarte usor si este gata foarte repede, in plus este buna rau :).

Ingrediente:
- 4 capatani de salata proaspata
- 1 legatura ceapa verde
- 1/2 capatana mare de usturoi (se poate folosi si usturoi verde)
- 5+2 oua
- 400g kaiser
- ulei, sare, piper proaspat macinat
- 300g smantana

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in cratita in care urmeaza sa facem ciorba, apoi se aduga kaiserul taiat fasii mai grosute si se mai caleste un pic.


Salata spalata bine si rupta bucati potrivite, se pune si ea in cratita si se caleste pana se inmoaie toata.



Se umple oala cu apa 3/4 si se tine pe foc mic . Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe fo pana da un clocot. Intr-o tigaie se face o omleta di 5 oua si 2 albusuri, se taie bucati mici si se pun si ele in ciorba.


Mai lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul. Lasam sa-si traga un pic sufletul (vreo 15 minute).
Intr-un castronel se bate smantana cu 2 galbenusuri si se aduga in ciorba dupa ce aceasta s-a mai racorit. Pentru a evita ca smantana sa se taie, o putem aduce la temperatura ciorbei adaugand in ea zeama din ciorba, putin cate putin.
Pofta buna!

Comentarii

  1. asa fac si eu ciorba dar in loc de omleta cand fierbe sparg ouale direct in ea si omai las putin la fiert ele se coaguleaza,pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Se coaguleaza, insa nu e acelasi lucru :)
    Incearca cu omleta si ai sa vezi diferenta :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata