- 1kg cartofi
- 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita)
- 2 cepe grasune
- ulei pentru uns cratita
- 5 oua
- 300g smantana
- o jumatate pahar lapte
- o lingura faina
- sare, piper proaspat macinat, cimbru uscat
Incingem cuptorul. O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei. Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.
Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si condimente, apoi un alt strat de feliute de cartofi, cealalta jumatate de carne, terminand cu un strat de feliute de cartofi.
Turnam o cana de apa (cca 300ml) si acoperim cratita cu o folie de aluminiu careia ii facem doua gaurele mici (pentru abur). Bagam la cuptor la foc potrivit si lasam pana sunt toate fierte (cca 40/50 minute). Scoatem cratita din cuptor si turnam peste cartofi 3 oua batute cu smantana si cu laptele. Celelalte doua oua le amestecam cu faina si le turnam la sfarsit peste cartofi. Mai lasam totul la cuptor pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa si colorata. Este foarte buna si calda si rece. Rece se taie mai frumos in felii. Pofta buna!