marți, 26 aprilie 2011

Maioneza in 30 de secunde

Da, ati citit bine :) In 30 de secunde puteti avea maioneza proaspata :)
Cate dintre noi nu ne-am confruntat cu maioneza "taiata" ? Cate dintre noi nu am evitat sa facem maioneza cand eram la menstruatie, ca asa umbla vorba in popor? Cate dintre noi am preferat sa cumparam maioneza la borcan de la magazin decat sa o facem noi acasa?
Lasati temerile de-o parte si bucurati-va de aceasta metoda care nu da gres niciodata.
Pentru ca este o metoda rapida, nu am putut face poze. M-am gandit sa fac un filmulet, dar am gasit pe Youtube o gramada, asa ca nu m-am mai chinuit.
Toate cele de mai sus seamana cu o reclama agasanta la un produs de slaba calitate, dar sa nu va lasati condusi de prima impresie si sa dati o sansa acestei idei :) N-o sa va para rau :)

Ingrediente:
- un ou
- 300ml ulei
- o lingurita mustar
- o lingura zeama de lamaie sau otet de vin alb
- sare si piper macinat - dupa gust

Oul se foloseste intreg, deci nu va mai chinuiti sa separati albusul de galbenus :)
Toate ingredientele se pun intr-n vas ingust si inalt, asa cum arata in videoclip. Asta este foarte important, deoarece daca folositi un castron , veti constata ca maioneza nu se leaga de nici o culoare. 
Pentru a le amesteca, avem nevoie de un pasator electric (chestia aia cu care pisati legumele in supa-crema). Acaparati sub cupa pasatorului galbenusul si apasati pe buton, viteza maxima.
Cum procedati mai departe? Vizualizati filmuletul:



Gata!
Spor la gatit!
Sursa care mi-a dat ideea: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/03/maioneza-clasica-rapida.html

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana