miercuri, 31 mai 2017
Placinta de conopida - dukan style
Conopida este una dintre legumele mele preferate, alaturi de ardei si castraveti. Este versatila si o pot folosi atat la ciorbe cat si la pizza, chiftele sau tocanite. O ador ♥♥♥
Cateva retete minunate cu conopida:
Conopida cu pui, ou si legume la wok
Salata de conopida cu maioneza
Chiftelute de conopida
Placinta de pui cu conopida
Supa dreasa de conopida
Pentru reteta de fata am folosit urmatoarele ingrediente:
- 1 conopida medie (aproximativ 1 kg)
- 1 piept de pui afumat
- 2 castraveti murati
- 140g branza de vaci ( 0.5% grasime - Pilos)
- 4 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura drojdie inactiva
- 2 linguri faina de soia
- 1 lingurita oregano
Intr-un castron am mixat bine branza de vaci, ouale, taratele de ovaz, faina de soia, oregano si drojdia inactiva.
Pieptul de pui afumat l-am taiat cubulete mici. Castravetele murat l-am taiat feliute si l-am scurs bine de zeama. Conopida cruda am maruntit-o in vasul mixerului.
Am amestecat bine totul si compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava rotunda (diametrul 27 cm) captusita cu hartie de copt.
Sare nu a fost nevoie sa adaug in compozitie pentru ca este destula in pieptul de pui afumat si in castravetii murati. In plus, drojdia inactiva inlocuieste sarea cu succes in acest preparat.
Am copt placinta la 180 grade, caldura sus si jos, cu ventilatie, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de o ora.
Deasupra prinde culoare foarte frumoasa si miroase tare bine ♥♥♥
Am scos placinta din tava pe un gratar si am lasat-o sa se raceasca bine inainte de a o felia.
Se feliaza foarte usor si este foarte gustoasa ♥♥♥
Este perfecta la micul dejun sau la pachetel ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...