marți, 20 noiembrie 2012

Un fel de paste carbonara


Am vazut la televizor o emisiune a Lucindei Scala Quinn, in care a preparat cu mare usurinta paste carbonara. Nu mi-a dat niciodata prin cap sa caut sau sa incerc reteta de paste carbonara si mare mi-a fost uimirea cand am vazut cat de usor se prepara. Pentru ca aveam toate ingredientele necesare, am hotarat sa fac si eu in acea seara paste carbonara. Am adaugat ingrediente care mi s-au parut mie ca merg si nu am dat gres cu acest experiment pentru ca mesenii au mancat tot din farfurie.
Nu pretind ca este reteta originala si nici ca eu stiu mai bine ca altii, dar pot afirma ca este o reteta foarte simplu de preparat si rezultatul este gustos tare.
Eu am folosit urmatoarele ingrediente:
- 500g spaghete Baneasa
- 3 oua
- 4 linguri smantana
- 250g cascaval razuit (eu am folosit Delaco)
- 1 ceapa mare
- 400g pastrama de porc
- 4 linguri ulei
- sare si piper macinat

Am pus pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe punga. Pana s-au fiert pastele m-am ocupat de celelalte ingrediente. Ideal este sa fie gata toate cam in acelasi timp.
Intr-un castron am batut 3 oua. Peste ele am adaugat smantana si cascavalul razuit. Am condimentat cu piper macinat.





Intr-o tigaie adanca am calit in ulei ceapa taiata marunt si pastrama taiata fasii.


Dupa ce s-au calit, am adaugat peste ele pastele scoase direct din apa in care au fiert si am mai tinut pe foc mic 2-3 minute. Am amestecat usor, astfel incat pastele s-au uns cu zeama formata in tigaie.


Continutul tigaii l-am turnat direct in sosul de oua, cascaval si smantana si am amestecat bine. Caldura pastelor vor inchega ouale si va topi cascavalul indeajuns de bine pentru a forma un sos delicios.



Am lasat 5 minute, apoi am servit.


A fost buna si gustoasa. Sa ne fie de bine!

PS Am gasit pe youtube fragmentul de emisiune care m-a inspirat sa fac spaghete carbonara:

6 comentarii:

  1. ... si bucatareasa frumoasa.
    ...
    Asa suna pe vremea mea multumirea pentru masa:
    - sarut mina pentru masa
    c-a fost buna si gustoasa
    si bucatareasa frumoasa.
    ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa suna si in copilaria mea :D
      Dar cum mi-ar sta sa ma laud singura? :P

      Ștergere
  2. Asa ceva n-as putea refuza niciodata!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa incerci si reteta originala ,fara ceapa si fara smantana,asa cum face Sonia in video(are cel mai cunoscut blog culinar din italia)...oricum sunt sigura ca sunt foarte bune si cum le-ai facut tu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De care Sonia vorbesti? In videoclipul postat de mine este Lucinda :D
      Cand m-am hotart sa fac spaghetele astea vroiam sa urmez reteta asa cum e prezentata in videoclip, dar cand m-am apucat de treaba, m-am lasat dusa de val :D Voi face intr-o zi si reteta originala :)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape