Ingrediente :
- 1kg cartofi fierti in coaja
- un fir de praz mare si gros, sau doua mai potrivite - cum gasesti la piata
- 300g kaizer sau orice alta afumatura
- 500g smantana
- 4 oua
- 5 linguri ulei
- sare, piper, si orice altceva crezi ca mai merge
Cartofii fierti ii cureti de coaja si ii lasi sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, ii tai felii grosute si ii asezi intr-un singur strat intr-o tava cu peretii inalti.
E momentul sa incingi cuptorul.
Prazul si kaizerul le tai marunt si le calesti in ulei cateva minute. Acest amestec il torni uniform peste cartofi.
Intr-un bol bati bine ouale si le amesteci cu smantana, apoi torni totul peste praz.
Bagi tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat si o lasi acolo pana se formeaza o crusta aurie (cam 40-45 minute).
Servesti mancarea calda sau rece, cum preferi. Oricum e buna :)