Urmatoarea reteta a aparut dintr-o greseala. In toiul pregatirilor pentru ziua fetitei mele, am uitat sa cumpar faina. Faina este un igredient important pentru crusta de pe snitele, fara ea cam greu ajungi unde trebuie. Era imposibil sa ma duc sa cumpar, aveam doar un strop de faina in casa, ce ma fac? In timp ce ma dadeam de ceasul mortii si invartindu-ma fara sens prin bucatarie, ca asa face omul cand e in pana de idei, imi cazura ochii pe punga cu malai grisat si pe borcanelele cu seminte (de floarea soarelui, de in si de susan). Pe loc m-a pocnit in moalele capului ideea salvatoare. Combinatia de ingrediente este testata, deci nu are de ce sa nu-ti iasa, daca te hotarasti sa incerci. Inainte de toate vreau sa fac o precizare: in pozele afisate vei vedea canditati industriale, deoarece sunt facute (ele, pozele) cu o alta ocazie, cand era musai sa fac o tona de mini-snitele. Si da, atunci am avut destula faina, dar pentru ca "greseala" a fost aplaudata, am "gresit" si de data asta.
Inca o precizare si gata, promit! Reteta asta e facuta "la ochi", deci din pacate nu voi putea da canditati exacte de malai si faina.
Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui dezosate si fara piele
- 3 oua
- 1/2 cana de lapte
- faina
- malai grisat
- seminte diverse (floarea soarelui, in, susan)
- piper negru macinat
- sare
- boia de ardei dulce
- cimbru uscat si macinat
Pieptul de pui il tai in jumatate (deci vei avea dupa taiere patru jumatati de "inima") si fiecare jumatate o tai pe latime in fasiute grosute.
Intr-un bol incapator bati bine ouale cu laptele, un praf de sare si restul de condimente (dupa gust). Adaugi faina, lingura cu lingura, pana obtii un aluat de consistenta unei smantani subtiri, apoi adaugi malai grisat pana cand aluatul capata consistenta unei smantani grosute (cum e cel de clatite). Recomand un tel pentru amestecatura asta. Te ajuta sa scapi de cocoloasele nedorite.
Acuma, eu te sfatuiesc sa incepi cu 4 linguri de faina, malai cam tot pe-atata si daca se mai cere, mai pui cand din una, cand din alta, pana te multumeste rezultatul.
La urma, adaugi semintele, in amestec sau de un singur fel, cum vrei si cate vrei. Eu am pus cate o lingura din fiecare fel.
In amestecul asta punem fasiutele de piept de pui si amestecam bine.
Incinge ulei intr-o tigaie si pastreaza focul moderat spre mic.
Cu ajutorul unei linguri, iei cate o bucatica de pui cu coca si il pui in tigaie.
Prajesti pe amandoua partile pana devin aurii. Atentie! Se fac repede!
Le scoti pe servetel absorbant sa scapi de surplusul de ulei.
Si gata! Pofta mare!
Ca sa vedeti cat de mici sunt, am facut o sedinta foto cu o jucarie dintr-un ou de ciocolata.