Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2010

Saramura de pui

Reteta urmatoare este simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios. Cred ca ati observat ca tare-mi plac retetele de acest fel :) Sa lasam povestile si sa trecem la treaba ca altfel avem de furca cu mesenii flamanzi si pofticiosi :)

Ingrediente:
- pulpe de pui
- condimente pentru carne de pui(boia dulce, coriandru macinat, piper macinat, etc.)
- trei rosii taiate cubulete
- 1-2 ardei verzi iuti
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- 4 -5 catei de usturoi
- o lingura ulei de masline
- aproximativ 100ml apa fierbinte
- sare si piper

Inainte de orice, spalam bine pulpele si le curatam de resturile de pene. Daca doriti, le puteti dezosa, degresa si dezpielita. Le condimentam pe toate partile si le lasam cel putin o jumatate de ora la rece, pentru a-si trage sufletul.
Incingem gratarul (cine are gratar adevarat, bravo lui, cine nu are sa nu dispere, pentru ca merge foarte bine si pe gratarul de aragaz).
Pe gratarul incins asezam pulpele contimentate si le lasam pan…

Choux a la creme - Mini eclere

O data cu Prajitura Kinder, am facut si aceste mini eclere simpatice si bune. Reteta este una care-mi place mie, cu putine ingrediente si rezultat garantat si nesteptat de bun :)

Ingrediente:
- 250ml apa
- 100g de unt (eu am folosit unt cu 82% grasime)
- 150g faina
- 4 oua

Intr-o cratita mai inalta punem apa si untul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam faina, toata odata, si amestecam bine pana obtinem un aluat compact care se dezlipeste de cratita. Tinem aluatul pe foc inca 1-2 minute, amestecand in cotinuare, pentru a-l mai usca un pic.


Dam cratita deoparte de pe foc si lasam aluatul sa se racoreasca pana ce putem tine un deget in el fara a ne arde. Dupa ce s-a racorit cat trebuie, incorporam ouale unul cate unul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu ajutorul unui robot de bucatarie care are si functia de amestecat aluatul. Este foarte important sa nu adaugam alt ou in coca pana cand oul dinaintea lui nu a fost incorporat perfect in coca. Va anunt ca trebuie ceva forta pentru etap…

Ma ajuta cineva?

Azi am avut neplacuta surpriza sa vad ca au disparut aproape toate pozele de pe blog, mai precis toate cele care au fost incarcate pe photobuket. Cica am depasit limita :(
M-am apucat si am facut curatenie la sange intre poze, cu speranta ca aceasta problema se va rezolva imediat. Se pare ca m-am inselat :(
Am citit ca: lunar, la data aniversarii datii in care ai devenit membru photobuket aceasta situatie este actualizata. Deci eu daca am aceasta problema de azi, inseamna ca trebuie sa astept pana pe 15 noiembrie sa se actualizeze situatia. Eu nu pot sta o luna cu blogurile aratand in halul asta. Ce sa fac? A mai trecut cineva prin asta? Cum ati rezolvat problema?
Sa mut toate pozele pe un alt cont de stocat poze nu este o solutie pentru ca sunt prea multe si mi-ar lua o vesnicie pana as edita fiecare articole pentru a insera alte coduri pentru poze :( Nu este alta solutie? Sa nu-mi spuneti "treci pe contul pro" pentru ca nu o voi face.
Si urata si cu pretentii veti spune, insa …

Prajitura Kinder

De foarte multa vreme imi tot fac curaj sa fac prajiturica asta. Mi se parea complicata si cu prea multe ingrediente :) Vizita unor prieteni dragi cerea ceva spectaculos pentru desert, prin urmare mi-am zis :" Asta e momentul!" Mi-am luat inima in dinti, m-am documentat pe blogul Laurei Laurentiu - Retete ca la mama, mi-am scris lista de ingrediente si am plecat la cumparaturi. De fabricarea prajiturii m-am apucat tarziu in noapte, dupa ce s-au culcat cei ai casei, pentru a ma concentra mai bine :) Am spus "Doamne ajuta!", mi-am facut semnul crucii si m-am apucat de treaba.

Ingredientele pentru o tava mare (tava de la aragaz) sunt urmatoarele:
**Foi:
- 10 oua
- 200 grame zahar
- 2 pachetele de zahar vanilat
- 5 linguri pline cu gris
- 5 linguri pline de faina
- 5 linguri pline de cacao amara
- 5 linguri de miere (de salcam)
- 1,5 pac. de praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei

** Glazura 1 (cea dintre cele doua straturi de crema alba):
- 120 gra…