Salata de iarna


Urmatoarea salata este foarte usor de facut, delicioasa si perfecta pentru o zi friguroasa cu miros de ploaie si vant.
Ingrediente pentru 4-5 portii mari:
- 1kg cartofi (sa nu fie prea mari)
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 3 catei usturoi
- 5 oua
- 200 g masline fara samburi
- 1 lingura rasa Mirodenia
- piper macinat
- 6 linguri ulei

Cartofii ii spalam bine si ii fierbem in coaja. Sunt gata cand dintii unei furculite penetreaza usor cartoful. Ii scoatem pe o tava si ii lasam sa se raceasca in coaja lor.
Oulale le spalam bine si le punem la fiert in apa rece cu sare. Din momentul in care apa fierbe, lasam vasul pe foc inca 6 minute. Cand sunt gata, lasam ouale in apa rece pentru un minut (teoretic, asta ar trebui sa usureze curatatul oualor de coaja) ,le curatam si apoi le taiem in bucatele.
Cartofii raciti ii curatam de coaja si ii taiem bucati mai grosute. 
Atat bucatelele de ou cat si cele de cartof le punem intr-un vas rezistent la caldura. Peste ele adaugam maslinele taiate. Eu am cumparat niste masline imense :) Fara exagerare, erau cat o nuca mica :) Au fost foarte carnoase si bune, iar samburele a fost mic si subtire. Cred ca observati in poze cat de mari sunt sferturile de maslina :))
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam mai din topor, adica nu prea fin. Punem uleiul la incins si calim ceapa si usturoiul pana devin sticloase. Adaugam o lingura rasa de Mirodenia si mai lasam pe foc 30 secunde, amestecand mereu. Rezultatul il turnam in castron, peste cartofi, oua si masline. Amestecam usor, astfel incat toate sa se cunoasca si sa se imprieteneasca. Adaugam si piper negru macinat, pentru un plus de savoare.
Acoperin castronul si lasam 10 minute inainte de a o servi.


Optional putem presara patrunjel proaspat, insa eu nu am simtit nevoia.
Se serveste imediat dupa cele 10 minute alocate odihnirii mancarii, simpla sau insotita de salata de varza murata sau muraturi.
Pofta buna!


11 comentarii:

  1. simplu si bun!
    de ce "teoretic" la partea cu curatatul oualelor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca eu am patit-o de cateva ori sa nu mi se curete coaja de pe oua fara a cioparti albusul :), chiar daca le-am lasat in apa rece.
    Inca n-am descoperit metoda infailibila de a curata de fiecare data ouale fara a le afecta fateta :) Uneori iese, uneori nu. De aceea am spus "teoretic" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucia sant....Cristina..daca nu te superi... incearca si varianta mea....adica sa pui 1 lt. de sare in apa in care fierbi ouale!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucia, pun sare in apa in care fierb ouale :) Scrie si in reteta postata :) Tot degeaba :( Uneori curatarea oualor e dificila. Probabil sunt prea proaspete ouale ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vin si eu la o portie ca arata delicios:D !
    te pupic cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la mama

    RăspundețiȘtergere
  7. Iulia, poftim la masa :)
    Si eu te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Laura, bineinteles ca voi schimba :) Mult succes cu noul tau site :*

    RăspundețiȘtergere
  9. simplu si gustos... e pe placul meu

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...