Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2009

Sa ma mai laud un pic

Am participat la Medias Blog Awards si am castigat!
Am castigat premiul intai la sectiunea "Food blog". Iata dovada:


Cei de la Dianthus au organizat totul.
Se cuvine sa fac o mica precizare. La sectiunea "food bloog" au participat doar doua bloguri: al meu si blogul doamnei Anca Birsan ( http://ancafish.blogspot.com/). Juriul a hotarat ca eu merit premiul intai, insa eu o felicit pe doamna Anca Birsan pentru torturile minunate ce ies din mainile ei.
La decernarea premiilor nu m-am dus pentru ca tin la anonimat. Nu sunt pregatita sa strig lumii : "uite ce fac eu in timpul meu liber si chiar in timpul serviciului ". Deocamdata e mai bine asa :) Sunt fericita insa ca munca mea a fost apreciata.
Multumesc pentru premiu!

Sarbatori fericite!

Azi am deschis blogul fara sa ma gandesc la ceva anume, din plictiseala sau poate din curiozitate sau pentru ca vroiam sa mai citesc ce-au mai scris blogerii pe care ii urmaresc constant... Nu stiu. Am avut o mare si fabuloasa surpriza: mesaje de felicitari pentru sarbatori si un premiu de la Just Me . Nu ma asteptam si acum sunt emotionata pana la lacrimi. Niciodata nu va inceta sa ma uimeasca prietenia si atasementul fata de oameni ce nu i-ai intalnit niciodata dar pe care ai impresia ca-i cunosti de o viata. Lumea virtuala este atat de reala! Va multumesc pentru gandurile bune si pentru ca-mi sunteti alaturi, va multumesc pentru bunatatea si prietenia de care dati dovada si va mai multumesc pentru ca nu ma lasati sa-mi pierd credinta si speranta in prietenie, frumusete si ajutor neconditionat!

Sarbatori fericite va urez, cu pace si bucurie, cu mese imbelsugate si cadouri multe, cu dragoste si implinire!

Cat despre premiu, voi fi generoasa si-l voi oferii tuturor :), doar e Craciun…

Rata umpluta cu arpagic, la cuptor

Am primit de la bunicuta mea o punga plina cu cepusoara (arpagic marisor), iar de la soacra mea am primit o rata grasana si mare. Si m-am gandit sa le imprietenesc intr-o tava, la cuptor. Un singur lucru mai spun, inainte de a scrie reteta : ceapa pe cat a fost de miculuta, pe atat a fost data naibii. Am plans pana am curatat-o de ziceai ca e sfarsitul lumii :) , insa rezultatul a fost spectaculos si neasteptat de bun.
Dar sa trecem la treaba.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- o rata grasulina
- 1/2 kg arpagic mare
- 1 lingurita usturoi granulat
- doua linguri ulei
- o lingura condiment pentru friptura
- o lingura otet balsamic
- un pahar tuica de pruna sau de caisa
- o conserva de rosii in bulion
- un pahar de sos de rosii
- sare
- piper macinat

Rata o curatam bine de tuleie si o pripalim la flacara, apoi o frecam bine sa o scapam de toate resturile de pene si puf.
Intr-un castronel amestecam bine urmatoarele ingrediente: 1 lingurita usturoi granulat, doua linguri ulei, o l…