miercuri, 25 februarie 2009
Felii de soia crocante
Feliile de soia le gasiti la orice magazin si sunt o alternativa bine venita in post, inlocuint cu succes carnea.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
- felii de soia
- condimente (piper macinat, cub de legume, cimbru uscat)
- mustar dulce (sau picant, sau cu hrean - de care va place)
- pesmet
- ulei pentru prajit
Intr-o cratita punem la fiert apa(mai multicica) cu condimentele( puteti pune un pic mai mult daca va place mai picant). Cand a adat in fiert, adaugam si feliile de soia. Le lasam la fiert, la foc potrivit, pana se inmoaie, cam 10 - 15 minute, apoi le scoatem si le punem la scurs in strecuratoare.
Urmatoarea operatie: punem uleiul la incins.
Feliile de soia fierte, scurse si racite le ungem pe ambele parti cu mustar si le tavalim prin pesmet, apoi le prajim in ulei (la foc moderat) avand grija sa le intoarcem cand pe o parte cand pe alta, pana prind o culoare placuta, galben-maronie.
Sunt foarte bune!
Se pot servi cu pilaf sarbesc, sau cu pireu, sau le putem face un sos de rosii, sau pur si simplu un mujdei de usturoi, ori le putem folosi la pachetelul pentru serviciu acompaniate de un castravete sau un gogosar murat. Sunt multe posibilitati, imaginatie sa aveti.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...