miercuri, 25 februarie 2009

Felii de soia crocante



Feliile de soia le gasiti la orice magazin si sunt o alternativa bine venita in post, inlocuint cu succes carnea.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
- felii de soia
- condimente (piper macinat, cub de legume, cimbru uscat)
- mustar dulce (sau picant, sau cu hrean - de care va place)
- pesmet
- ulei pentru prajit
Intr-o cratita punem la fiert apa(mai multicica) cu condimentele( puteti pune un pic mai mult daca va place mai picant). Cand a adat in fiert, adaugam si feliile de soia. Le lasam la fiert, la foc potrivit, pana se inmoaie, cam 10 - 15 minute, apoi le scoatem si le punem la scurs in strecuratoare.


Urmatoarea operatie: punem uleiul la incins.
Feliile de soia fierte, scurse si racite le ungem pe ambele parti cu mustar si le tavalim prin pesmet, apoi le prajim in ulei (la foc moderat) avand grija sa le intoarcem cand pe o parte cand pe alta, pana prind o culoare placuta, galben-maronie.
Sunt foarte bune!
Se pot servi cu pilaf sarbesc, sau cu pireu, sau le putem face un sos de rosii, sau pur si simplu un mujdei de usturoi, ori le putem folosi la pachetelul pentru serviciu acompaniate de un castravete sau un gogosar murat. Sunt multe posibilitati, imaginatie sa aveti.
Pofta buna!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana