miercuri, 25 februarie 2009

Felii de soia crocante



Feliile de soia le gasiti la orice magazin si sunt o alternativa bine venita in post, inlocuint cu succes carnea.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
- felii de soia
- condimente (piper macinat, cub de legume, cimbru uscat)
- mustar dulce (sau picant, sau cu hrean - de care va place)
- pesmet
- ulei pentru prajit
Intr-o cratita punem la fiert apa(mai multicica) cu condimentele( puteti pune un pic mai mult daca va place mai picant). Cand a adat in fiert, adaugam si feliile de soia. Le lasam la fiert, la foc potrivit, pana se inmoaie, cam 10 - 15 minute, apoi le scoatem si le punem la scurs in strecuratoare.


Urmatoarea operatie: punem uleiul la incins.
Feliile de soia fierte, scurse si racite le ungem pe ambele parti cu mustar si le tavalim prin pesmet, apoi le prajim in ulei (la foc moderat) avand grija sa le intoarcem cand pe o parte cand pe alta, pana prind o culoare placuta, galben-maronie.
Sunt foarte bune!
Se pot servi cu pilaf sarbesc, sau cu pireu, sau le putem face un sos de rosii, sau pur si simplu un mujdei de usturoi, ori le putem folosi la pachetelul pentru serviciu acompaniate de un castravete sau un gogosar murat. Sunt multe posibilitati, imaginatie sa aveti.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Sa incerc, sa nu incerc...nu de alta dar am luat niste soia acu vreo 2 ani, am fiert-o dar nu mi-a placut deloc ce gust avea....
    Dar totusi as vrea sa ma obisnuiesc cu ea...

    P.s. Mi-am schimbat adresa blogului, acum e www.prezentul-simplu.blogspot.com. In caz ca trebuie sa schimbi pe undeva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut si eu azi si nu miau placut , mai bune sant fierte si prajite fara mustar si pesmet.

    RăspundețiȘtergere
  4. Video, imi pare rau ca nu ti-au placut :( Nu este o regula sa placa la toata lumea daca mie imi plac. Multumesc pentru vizita si te astept si cu alte comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai am facut snitelele de soia... sunt foarte bune; cu toate ca nu am mai mancat de mult timp soia prajita in ulei, vazand reteta si poza :)mi-am zis sa incerc...iar ideea cu mustarul este nemaipomenita (ce inseamna sa te pricepi in bucatarie...eu nu m-as fi gandit niciodata)...foarte bune...multumim pentru reteta.

    Izabela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Izabela, ma bucur tare ca ti-au placut :) Multumesc frumos pentru vizita si pentru comentariu :) Te mai astept pe la mine :)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape