Treceți la conținutul principal

Pateuri cu branza - dukan style


Reteta de fata este preluata de la o doamna tare harnica si inventiva, pe care am cunoscut-o pe facebook pe un grup Dukan. Numele ei este Cornelia si ii multumesc pentru inspiratie.
Pateurile astea cu branza au fost extraordinar de bune ♥♥♥ Se fac foarte usor si miros senzational ♥♥♥ Cu greu am oprit pofticiosii sa nu dea iama in ele imediat dupa ce le-am scos din cuptor si am fost atent supravegheata pe tot timpul sedintei foto. Imediat dupa ce am oprit aparatul, farfuria a fost goala :D
Daca nu precizezi celui care gusta din ele ca sunt pateuri dietetice, nimeni nu o sa sa realizeze asta. Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Foaie:
- 2 oua
- 6 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingura drojdie inactiva
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 200 ml lapte rece
- 1 lingurita rasa sare
***Umplutura:
- 275g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
- 1 ou
- sare dupa gust
***
- 1 ou pentru uns pateurile


Toate ingredientele pentru foaie se amesteca bine cu un tel sau cu o furculita intr-un castron.


Castronul se baga la frigider pentru 15 minute.
Intre timp se amesteca bine in alt castron compozitia pentru umplutura.


Compozitia obtinuta se intinde uniform in tava standard a aragazului, captusita in prealabil cu hartie de copt.


Se baga tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare pentru aproximativ 7-8 minute.


Foaia nu trebuie sa se rumeneasca, ci doar sa se inchege. Daca ii puteti ridica un colt cu usurinta si este usor de manevrat, foaia este gata.


Foaia se taie in 9 patrate mari si se imparte pe ele toata umplutura de branza.


Fiecare patrat se indoaie astfel incat sa obtinem triunghiuri umplute. Triunghiurile se ung cu ou batut, cu ajutorul unei pensule.


Se baga iar tava in cuptor, tot pe raftul de sus si la foc mediu spre mare, pana cand pateurile se rumenesc frumos deasupra. Nu au nevoie de foarte mult timp, deci nu lasati cuptorul nesupravegheat!


Sunt foarte bune fierbinti, dar si reci ♥♥♥



Perfecte langa un iaurt la micul dejun sau la pachetel ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Ce bine arată! Cred c-o să le-ncerc:) Să stăpânești sănătoasă aparatul cel nou, poate faci apoi câteva materiale pentru leneșii care se visează buni fotografi făr să se "școlească" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, astfel am materiale de publicat si in 2021 :))

      Ștergere
  2. Tii, ce bine arata!
    ia zi, cand ai taiat foaia? cand inca e elastica si frige, sau o las sa se usuce? Si cum le rulezi fara sa te frigi/sa le rupi etc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foaia am taiat-o imediat dupa ce am scos tava din cuptor. Nu m-am fript :D Nu le-am rulat, doar le-am pliat usor.

      Ștergere
  3. Numai bunatati faci, draga mea! arata foarte bine totul, ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Biscuiti din lapte praf

Friptura frageda de cocos

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Scrumbie cu lamaie, la cuptor

Macrou marinat in sos de tomate