vineri, 28 decembrie 2012
Placintele cu dulma
Aceste placintele le-am facut intr-o seara, cand am observat ca pe masa din bucatarie ma astepta cuminte o felie dolofana si portocalie de dovleac placintar. Si pentru ca se anuntau ceva musafiri, am hotarat ca placintelele cu dulma sunt potrivite pentru a-i rasfata cu ceva dulce si bun.
Ingrediente:
- o felie de dovleac, de aproximativ 1kg
- un pachet foi subtiri de placinta (decongelat in prealabil)
- 150g unt
- 200g zahar
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 ou
- 3 linguri lapte
Dovleacul mi l-a razuit sotul meu pe razatoarea cu ochiuri mari. L-am amestecat cu zaharul, untul si cu scortisoara si l-am calit cateva minute pe foc mic. Daca credeti ca mai este nevoie de zahar, nu ezitati sa mai adaugati!
Dupa ce dovleacul s-a inmuiat bine, am oprit focul si am lasat compozitia sa se racoreasca.
Foile de placinta le-am taiat in 4: o data pe lung si o data pe lat. Pe fiecare dreptunghi am pus cate o lingura de dulma calita si am impachetat placintelele:
Placintelele astfel formate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt si le-am uns, cu ajutorul unei pensule, cu ou batut cu lapte.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat pentru aproximativ 30 minute. Cand placintelele au capatat culoare aurie, am scos tava din cuptor.
Le-am pudrat cu zahar pudra si le-am servit imediat.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...