marți, 8 februarie 2011

Ciorba de pleurotus cu ciolan afumat


Zama buna si bogata, alungatoare de frig si plictiseala, ciorba asta e perfecta atat la pranz cat si la cina. Ingredientele putine si modul simplist de executie ar trebui sa te indemne sa o faci in viitorul apropiat. Si pentru ca lingurarii ne anunta ca e timpul sa mai lasam palavrageala si sa trecem la fapte, iaca si ingredientele pentru o oala de 6 litri:
- 1kg ciuperci pleurotus
- 1 morcov mare
- 1 ciolan afumat
- 6 linguri ulei
- 4 oua
- 2 cani de lapte
- piper macinat
- sare

Spala bine ciolanul si curata-l de par, daca este nevoie, chiar parleste-l si apoi iar spala-l. Pune-l la fiert in apa rece, la foc potrivit si aduna spuma ori de cate ori este nevoie. Lasa ciolanul la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase. 
Intre timp, taie ciupercile in felii.
Morcovul spala-l bine si da-l pe razuitoarea cu ochiuri mici. Trebuie sa fie tocat fin.
Dupa ce carnea e fiarta bine (la mine a durat vreo doua ore), scoate ciolanul pe un fund de lemn sau pe o tava rezistenta la caldura. Adauga in zeama din oala ciupercile si lasa-le sa fiarba molcom vreo 15-20 minute.
Intr-o tigaie caleste in ulei morcovul tocat fin, avand grija sa nu se arda, pana ce se inmoaie. Cand e gata, toarna totul peste ciuperci. Asezoneaza cu sare si piper macinat.
Curata carnea de pe oase, tai-o bucati potrivite si pune-o inapoi in oala. Mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi opreste focul.
Intr-un bol bate bine cu un tel ouale, apoi adauga si laptele. Peste compozitia asta toarna in fir subtire zeama fierbinte din oala, pana ce ajunge la temperatura ciorbei. Toarna apoi totul inapoi in oala.
Gata!
Simplu, nu?
Este foarte buna fierbinte, mai ales cu un ardei piscacios.
Pofta buna!





4 comentarii:

  1. tu ai multa creativitate in bucatarie, ca de obicei. am mai incercat idei de la tine si toate au fost superbe!pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Loredana pentru incredere :) Sper sa faci si ciorbica asta pentru ca este super buna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cu laptele si ouale ce faci cand le pui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, cred ca nu ai citit reteta pana la capat. Uite aici fragmentul in care se spune despre oua si lapte:
      " Intr-un bol bate bine cu un tel ouale, apoi adauga si laptele. Peste compozitia asta toarna in fir subtire zeama fierbinte din oala, pana ce ajunge la temperatura ciorbei. Toarna apoi totul inapoi in oala."
      Sper sa faci ciorbica asta pentru ca merita :)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape