sâmbătă, 18 septembrie 2010
Melcisori cu telemea si ceapa verde
Urmatoarea reteta este atat de usor de facut, incat este imposibil sa nu va iasa din prima incercare :) Poate fi o salvare cand aveti oaspeti neasteptati, poate fi un aperitiv interesant la o petrecere sau poate fi o gustarica binevenita cand simti nevoia de ceva bun :)
Ingrediente:
- un ou
- un pachet aluat congelat pentru foietaj
- 500g telemea putin sarata(puteti face chiar un amestec din resturi de branzeturi ce le aveti prin frigider)
- o legatura ceapa verde
Lasati aluatul la decongelat la temperatura camerei.
Incingeti cuptorul.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Bateti bine oul cu o fuculita, ceapa o taiati marunt, iar telemeaua o faramitati bine intr-un castronel. Amestecati telemeaua cu ceapa verde.
Intindeti foaia de aluat, ungeti-o cu ou batut si intindeti telemeaua cu ceapa verde pe toata suprafata foii.
Rulati foaia strans si taiati rondele groase de doua degete. Rondelele le asezati in tava, lasand loc intre ele pentru ca se infoaie la copt, si le ungeti deasupra cu ou batut.
Introduceti tava la cuptor, la foc mediu spre mare, pe raftul de sus, pana ce rondelele capata o frumoasa culoare aurie. Sunt delicioase!
Eu le-am servit fierbinti, alaturi de o cana cu iaurt rece. Fenomenale!
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...