vineri, 28 decembrie 2012

Placintele cu dulma


Aceste placintele le-am facut intr-o seara, cand am observat ca pe masa din bucatarie ma astepta cuminte o felie dolofana si portocalie de dovleac placintar. Si pentru ca se anuntau ceva musafiri, am hotarat ca placintelele cu dulma sunt potrivite pentru a-i rasfata cu ceva dulce si bun.

Ingrediente:
- o felie de dovleac, de aproximativ 1kg
- un pachet foi subtiri de placinta (decongelat in prealabil)
- 150g unt
- 200g zahar
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 ou
- 3 linguri lapte

Dovleacul mi l-a razuit sotul meu pe razatoarea cu ochiuri mari. L-am amestecat cu zaharul, untul si cu scortisoara si l-am calit cateva minute pe foc mic. Daca credeti ca mai este nevoie de zahar, nu ezitati sa mai adaugati!
 

Dupa ce dovleacul s-a inmuiat bine, am oprit focul si am lasat compozitia sa se racoreasca.
Foile de placinta le-am taiat in 4: o data pe lung si o data pe lat. Pe fiecare dreptunghi am pus cate o lingura de dulma calita si am impachetat placintelele:




Placintelele astfel formate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt si le-am uns, cu ajutorul unei pensule, cu ou batut cu lapte.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat pentru aproximativ 30 minute. Cand placintelele au capatat culoare aurie, am scos tava din cuptor.


Le-am pudrat cu zahar pudra si le-am servit imediat.







Sa ne fie de bine!

duminică, 23 decembrie 2012

Pui cu mazare, la punga


Am mai spus eu ca ador pungile pentru gatit mancare la cuptor. Se pot gati in ele o multime de mancaruri delicioase!
Pun pariu ca niciodata nu v-a dat prin cap sa gatiti in aceste pungi mazare! Eu am facut acest experiment si pot spune, fara modestie, ca n-am mancat niciodata o mancare de mazare mai buna.

Ingrediente:
- 8 pulpe superioare de pui, curatate si parlite
- 1kg mazare congelata
- 1 ardei gras verde, mare
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper macinat
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1 punga speciala pentru friptura la cuptor

Toate cele enumerate mai sus le-am pus in punga speciala pentru friptura la cuptor, am inchis bine punga la gura si am amestecat usor pentru ca toate sa se imprieteneasca.
 


Punga am asezat-o in tava si am gaurit-o cu o scobitoare in vreo 4 locuri.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat, pentru 50 minute.
Dupa cele 50 minute mancarea arata asa:


Un singur cuvant care o descrie: DELICIOASA!!!!



A fost foarte buna! Sarut mana pentru masa!

PS mancarica asta este conforma cu dieta Montignac, faza I.

miercuri, 19 decembrie 2012

Tort "Fluturasul vesel"


Acest tort a fost facut pentru o domnisoara frumusica si zglobie, care a implinit 7 ani.
La multi ani inca o data Alisa!!! Sa ai o viata plina de noroc si veselie!!!

Ingrediente (tava folosita are diametrul de 28 cm):
*** Blat:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 9 linguri faina
*** Crema:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 350 ml frisca lichida
*** Sirop:
- 3/4 cana cu apa
- 1 lingura zahar
- 1 fiola esenta de rom
*** Decor:
- 200 ml frisca lichida
- bombonele decor, argintii
- bombonele decor de ciocolata

Prima data am topit ciocolata in frisca lichida, pentru crema. Compozitia nu are voie sa fiarba. Se tine pe foc doar pana se topeste ciocolata. Compozitia rezultata, dupa ce s-a racit, am bagat-o la frigider, unde trebuie sa stea minim trei ore. Este de preferabil sa stea peste noapte, deci ar fi bine daca ar fi facuta in seara dinaintea pregatirii tortului.
Pentru blat, am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu cinci linguri de zahar, iar galbenusurile le-am frecat bine cu celelalte patru linguri de zahar. In spuma de albusuri am incorporat usor, cu miscari de jos in sus, galbenusurile si faina. Compozitia rezultata am turnat-o in tava captusita doar pe fund cu hartie de copt.

Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 45 minute. Trebuie sa aiba o culoare aurie si sa treaca testul scobitorii.
Am lasat blatul sa se racoreasca in tava in care s-a copt, o jumatate de ora. L-am scos apoi din tava, am inlaturat hartia de copt de pe fund si l-am lasat pe un gratar sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, l-am taiat in patru foi.




Am scos castronul cu frisca + ciocolata din frigider si am batut bine compozitia cu mixerul pana cand a devenit spumoasa.
Am pregatit si siropul intr-o cana, apoi m-am apucat de cladit tortul.


Fiecare foaie de tort a fost insiropata cu ajutorul unei pensule. Din crema am oprit trei linguri de crema si restul l-am impartit in trei parti egale. Primele trei foi au fost unse cu crema.


Ultima foaie nu am uns-o cu crema, doar am insiropat-o.
Dupa ce tortul a fost cladit l-am taiat cu un cutit bine ascutit in felul urmator:



Am rearanjat bucatile de tort si am obtinut un fluturas.


Cu crema pastrata am uns fluturasul pe toate partile, pentru a ajuta frisca sa adere mai bine la blaturi.
De ornat am ornat cu frisca si cu bombonele decor.



Junioara mea a avut ideea de a pune doua scobitori in loc de antenute :D



Inainte sa ung fluturasul cu crema am facut o poza sectiunii:


Tortul a fost o surpriza foarte frumoasa pentru mica sarbatorita si a fost laudat de toti cei care l-au vazut si l-au gustat, prin urmare ma declar multumita :)
La multi ani inca o data Alisa!!!

luni, 3 decembrie 2012

Si castigatorii concursului sunt...

Ieri a fost ultima zi de vot si azi se cuvine sa anunt cine a castigat. Inainte de asta vreau sa va prezint participantele si punctajul acumulat in urma voturilor:


1. Chiftelute cu ton:


dificultate: 15
prezentare: 29
creativitate: 28

2. Choux a la creme:



dificultate: 23
prezentare: 22
creativitate: 21

3. Cupcakes Rigo Jancsi:


dificultate: 29
prezentare: 28
creativitate: 30

4. Prajitura Mihaela:


dificultate: 14
prezentare: 13
creativitate: 18

5. Rasturnica cu visine:


dificultate: 21
prezentare: 23
creativitate: 22

6. Clafoutis cu pere:


dificultate: 20
prezentare: 20
creativitate: 21

7. Gogosi simple:


dificultate: 20
prezentare: 25
creativitate: 18

8. Terina de pui:


dificultate: 23
prezentare: 22
creativitate: 24

La sectiunea dificultate reteta castigatoare este Cupcakes Rigo Jancsi, cu 29 de puncte acumulate in urma notelor date de juriu.
La sectiunea prezentare reteta castigatoare este Chiftelute cu ton, cu 29 de puncte.
La sectiunea creativitate reteta castigatoare este Cupcakes Rigo Jancsi, cu 30 de puncte.

Felicitari Zambetania!!!!! Ai reusit sa castigi cu retetele prezentate de tine, toate premiile puse la bataie floricele.gif  aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif 

Felicitari participantelor pentru preparatele minunate prezentate in acest concurs!!! Bravo fetelor!!! Sunteti minunate!!! aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif 


UPDATE:

Am primit pe blog urmatorul comentariu de la Zambetania:

QUOTE
maria3 decembrie 2012, 10:50
Multumesc, Crisa! Eu imi doresc foarte tare forma de nuci. Te rog, celelalte premii sa le distribui catre urmatoarele clasate!


Deci, respectand dorinta Zambetaniei, celelalte doua premii merg la:

1. Gogosi simple - prezentare 25 puncte
2. Terina de pui - creativitate 24 puncte

Felicitari castigatoarelor! aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif 
Va rog sa-mi trimiteti pe adresa de mail de la rubrica "Contact" a blogului Cristina's world adresa la care doriti sa primiti premiul.

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape