Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2012

Placintele cu dulma

Aceste placintele le-am facut intr-o seara, cand am observat ca pe masa din bucatarie ma astepta cuminte o felie dolofana si portocalie de dovleac placintar. Si pentru ca se anuntau ceva musafiri, am hotarat ca placintelele cu dulma sunt potrivite pentru a-i rasfata cu ceva dulce si bun.

Ingrediente:
- o felie de dovleac, de aproximativ 1kg
- un pachet foi subtiri de placinta (decongelat in prealabil)
- 150g unt
- 200g zahar
- 2 lingurite scortisoara pudra
- 1 ou
- 3 linguri lapte

Dovleacul mi l-a razuit sotul meu pe razatoarea cu ochiuri mari. L-am amestecat cu zaharul, untul si cu scortisoara si l-am calit cateva minute pe foc mic. Daca credeti ca mai este nevoie de zahar, nu ezitati sa mai adaugati!


Dupa ce dovleacul s-a inmuiat bine, am oprit focul si am lasat compozitia sa se racoreasca.
Foile de placinta le-am taiat in 4: o data pe lung si o data pe lat. Pe fiecare dreptunghi am pus cate o lingura de dulma calita si am impachetat placintelele:




Placintelele astfel formate le-am …

Pui cu mazare, la punga

Am mai spus eu ca ador pungile pentru gatit mancare la cuptor. Se pot gati in ele o multime de mancaruri delicioase!
Pun pariu ca niciodata nu v-a dat prin cap sa gatiti in aceste pungi mazare! Eu am facut acest experiment si pot spune, fara modestie, ca n-am mancat niciodata o mancare de mazare mai buna.

Ingrediente:
- 8 pulpe superioare de pui, curatate si parlite
- 1kg mazare congelata
- 1 ardei gras verde, mare
- 1 ceapa mare
- 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper macinat
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1 punga speciala pentru friptura la cuptor

Toate cele enumerate mai sus le-am pus in punga speciala pentru friptura la cuptor, am inchis bine punga la gura si am amestecat usor pentru ca toate sa se imprieteneasca.



Punga am asezat-o in tava si am gaurit-o cu o scobitoare in vreo 4 locuri.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat, pentru 50 minute.
Dupa cele 50 minute mancarea arata asa:


Un singur cuvant care o descri…

Tort "Fluturasul vesel"

Acest tort a fost facut pentru o domnisoara frumusica si zglobie, care a implinit 7 ani.
La multi ani inca o data Alisa!!! Sa ai o viata plina de noroc si veselie!!!

Ingrediente (tava folosita are diametrul de 28 cm):
*** Blat:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 9 linguri faina
*** Crema:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 350 ml frisca lichida
*** Sirop:
- 3/4 cana cu apa
- 1 lingura zahar
- 1 fiola esenta de rom
*** Decor:
- 200 ml frisca lichida
- bombonele decor, argintii
- bombonele decor de ciocolata

Prima data am topit ciocolata in frisca lichida, pentru crema. Compozitia nu are voie sa fiarba. Se tine pe foc doar pana se topeste ciocolata. Compozitia rezultata, dupa ce s-a racit, am bagat-o la frigider, unde trebuie sa stea minim trei ore. Este de preferabil sa stea peste noapte, deci ar fi bine daca ar fi facuta in seara dinaintea pregatirii tortului.
Pentru blat, am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu cinci linguri de zahar, iar galbenusurile le-am fre…

Recapitulare alte luni de decembrie

Recapitulare alte luni de noiembrie

Si castigatorii concursului sunt...

Ieri a fost ultima zi de vot si azi se cuvine sa anunt cine a castigat. Inainte de asta vreau sa va prezint participantele si punctajul acumulat in urma voturilor:


1. Chiftelute cu ton:


dificultate: 15
prezentare: 29
creativitate: 28

2. Choux a la creme:



dificultate: 23
prezentare: 22
creativitate: 21

3. Cupcakes Rigo Jancsi:


dificultate: 29
prezentare: 28
creativitate: 30

4. Prajitura Mihaela:


dificultate: 14
prezentare: 13
creativitate: 18

5. Rasturnica cu visine:


dificultate: 21
prezentare: 23
creativitate: 22

6. Clafoutis cu pere:


dificultate: 20
prezentare: 20
creativitate: 21

7. Gogosi simple:


dificultate: 20
prezentare: 25
creativitate: 18

8. Terina de pui:


dificultate: 23
prezentare: 22
creativitate: 24

La sectiunea dificultate reteta castigatoare este Cupcakes Rigo Jancsi, cu 29 de puncte acumulate in urma notelor date de juriu.
La sectiunea prezentare reteta castigatoare este Chiftelute cu ton, cu 29 de puncte.
La sectiunea creativitate reteta castigatoare este Cupcakes Rigo Ja…