Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie, 2011

Prajitura Mihaela

Reteta aceste prajituri o am de la sora mea, Mihaela. Este atat de usor de facut de n-o sa-ti vina sa crezi :) Daca esti fan nuca de cocos, iti recomand prajitura asta. Sigur va deveni preferata ta :) Ingredientele? Simple si putine, asa cum imi place mie. Rezultatul? Un blat pufos si umed, nuca de cocos din abundenta si un gust minunat. Ei, gata cu elogiile! Pregateste un bol incapator, un tel, incinge cuptorul si tapeteaza o tava (25X35) cu hartie de copt.Ai nevoie de:**Blat:- 2 oua- 1 plic praf de copt stins cu o lingurita de otet- 200g zahar- 250ml apa- faina cat cuprinde- o sticluta esenta de vanilie**Glazura:- 150g nuca de cocos- 100g zahar- 250g margarina pentru prajituri

In bol vei amesteca bine ouale, zaharul, praful de copt stins cu otet, esenta si apa. Faina va fi adaugata lingura cu lingura, amestecand bine de fiecare data pentru a impiedica formarea de cocoloase. Adaugi faina pana ce coca capata consistenta unei smantani groase dar fluide.

Torni compozitia in tava captusi…

Ciorba de pleurotus cu ciolan afumat

Zama buna si bogata, alungatoare de frig si plictiseala, ciorba asta e perfecta atat la pranz cat si la cina. Ingredientele putine si modul simplist de executie ar trebui sa te indemne sa o faci in viitorul apropiat. Si pentru ca lingurarii ne anunta ca e timpul sa mai lasam palavrageala si sa trecem la fapte, iaca si ingredientele pentru o oala de 6 litri: - 1kg ciuperci pleurotus - 1 morcov mare - 1 ciolan afumat - 6 linguri ulei - 4 oua - 2 cani de lapte - piper macinat - sare

Spala bine ciolanul si curata-l de par, daca este nevoie, chiar parleste-l si apoi iar spala-l. Pune-l la fiert in apa rece, la foc potrivit si aduna spuma ori de cate ori este nevoie. Lasa ciolanul la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase.  Intre timp, taie ciupercile in felii.
Morcovul spala-l bine si da-l pe razuitoarea cu ochiuri mici. Trebuie sa fie tocat fin. Dupa ce carnea e fiarta bine (la mine a durat vreo doua ore), scoate ciolanul pe un fund de lemn sau pe o tava rezistenta la caldura. Ad…

Kotosoupa

Urmatoarea reteta am preluat-o de pe site-ul elady.ro si ne-a placut foarte mult. Fiind ceva nou si nemaincercat de mine pana acum, am privit cu reticenta aceasta reteta, insa mi-am zis ca incercarea moarte n-are si am mai zis ca n-o fi foc daca fac supa asta de pui un pic mai altfel, ca doar grecii sunt renumiti pentru mancarurile lor si or fi stiind ei de ce fac supa asta asa si nu altfel. Mi-a placut, prin urmare o trec in lista "de refacut pe viitor".

Ingrediente:
- 1kg carne de pui  cu os (spate, aripi, piept)
- 1 morcov mijlociu
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 pastirnac nu prea mare
- jumatate de cana cu orez
- piper negru proaspat macinat
- sare
- patrunjel proaspat

Pentru avgolemono (asa se numeste compozitia cu care dregem supa asta) :
- 2 oua
- zeama de la o lamaie

Am pus carnea de pui la fiert in apa rece cu sare (la 2 litri de apa - o ligurita de sare) si am adunat spuma ce se forma, ori de cate ori a fost nevoie. Am curatat legumele de coaja, le-am spalat si le…