vineri, 18 februarie 2011

Prajitura Mihaela


Reteta aceste prajituri o am de la sora mea, Mihaela. Este atat de usor de facut de n-o sa-ti vina sa crezi :) Daca esti fan nuca de cocos, iti recomand prajitura asta. Sigur va deveni preferata ta :) Ingredientele? Simple si putine, asa cum imi place mie. Rezultatul? Un blat pufos si umed, nuca de cocos din abundenta si un gust minunat. Ei, gata cu elogiile! Pregateste un bol incapator, un tel, incinge cuptorul si tapeteaza o tava (25X35) cu hartie de copt.
Ai nevoie de:
**Blat:
- 2 oua
- 1 plic praf de copt stins cu o lingurita de otet
- 200g zahar
- 250ml apa
- faina cat cuprinde
- o sticluta esenta de vanilie
**Glazura:
- 150g nuca de cocos
- 100g zahar
- 250g margarina pentru prajituri


In bol vei amesteca bine ouale, zaharul, praful de copt stins cu otet, esenta si apa. Faina va fi adaugata lingura cu lingura, amestecand bine de fiecare data pentru a impiedica formarea de cocoloase. Adaugi faina pana ce coca capata consistenta unei smantani groase dar fluide.


Torni compozitia in tava captusita cu hartie de copt...


... si bagi totul in cuptor, la foc moderat spre mare, pe raftul de sus, pana cand prajitura capata o crusta aurie (aproximativ 35-40 min).


Intre timp pregatesti glazura. Intr-o craticioara topesti la foc mic margarina si zaharul, apoi amesteci si nuca de cocos. Lasi un minut pe foc, apoi dai craticioara de-o parte. Cand blatul a facut crusta, scoti tava din cuptor si torni deasupra glazura de nuca de cocos. Nivelezi bine, apoi bagi tava iar in cuptor, tot pe raftul de sus, pana cand glazura devine aurie pe margini si se intareste un pic (aproximativ 20 min). 



Poza cu prajitura cand e gata nu am, dar te prinzi tu cand e ok s-o scoti din cuptor :)
Gata!
A fost greu? :)
Prajitura se pastreaza foarte bine cateva zile daca este acoperita cu folie si este tinuta in frigider. Insa iti garantez ca nu vei avea ocazia sa experimentezi cate zile se pastreaza la frigider, deoarece se va "evapora" rapid :)
Cateva poze cu Prajitura Mihaela in rol principal:




8 comentarii:

  1. Multumesc Iulia :)
    Daca esti fan cocos, atunci musai sa faci prajiturica asta:) O sa-ti placa mult de tot :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce sa spun, arata demential.Mie una imi place foarte mult nuca de cocos, mai ales in prajituri pentru ca sunt usoare si gustoase!
    Felicitari pentru talentul tau-pentru ca este un talent- si sa stii ca acum imi beau cafeaua si am savurat-o alaturi de o prajiturica de-a ta (imaginara, evident).

    RăspundeţiȘtergere
  3. Libra tare-ti multumesc pentru cuvintele frumoase :) Data viitoare insa nu te mai multumi doar cu prajiturile virtuale si fa una adevarata :) Nu au acelasi gust :)
    Reteta asta este atat de simpla, ca n-are cum sa nu-ti iasa. Astept pareri:)

    RăspundeţiȘtergere
  4. La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Am dat de blogul taudin intamplare...tolanita pe sofa am inceput sa scotocesc printre retetele tale minunate.Am dat peste reteta asta si am sarit ca arsa direct in bucatarie.In 10 min am fost gata.Acuma asteptam sa se raceasca...Am facut o mica schimbare...am pus si ciocolata in glazura...nu sunt prea multumita de cat a crescut,dar cred ca de vina e tava care e putin mai mare decat cele obisnuite.Sigur e delicioasa...mirosea in casa bestial.Te pup ,si felicitari-ai retete minunate.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Multumesc frumos Kkinda :)
    Trebuie sa recunosc ca ma simt magulita de cuvintele tale.
    Sper ca v-a placut prajiturica si ca o veti mai face si alta data :)
    Multumesc de vizita si sa stii ca esti binevenita oricand ;)

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets