vineri, 25 iunie 2010
Parjoale cu crusta de susan sau mac
O alternativa la parjoalele obisnuite va propun astazi. Precizez ca, in loc sa le prajiti in ulei incins, le puteti baga la cuptor 25-30 minute.
Din ingredientele de mai jos, mie mi-au iesit 50 de parjoale mari cat o nuca mijlocie (halal descriere :) ), deci daca vreti mai putine bucati, va sfatuiesc sa injumatatiti canditatile.
- 1 kg carne tocata
- 3 cartofi
- o ceapa mare
- 1/2 capatana mare de usturoi
- 2 oua
- sare, piper macinat proaspat
- boia dulce, cimbru uscat
Ceapa se taie marunt, usturoiul se curata de coaja si se piseaza,iar cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun toate peste carne, se adauga sarea, piperul, cimbru, ouale, boia dulce si se amesteca bine.
Cu mainile umede formam bile din compozitia formata, le tavalim prin susan sau prin mac si le prajim in ulei incins .
Cand sunt gata, le scoatem pe servetele de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei. Sunt bune atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...