miercuri, 11 iunie 2014
Pui cu mix de ciuperci, in sos tomat
Pui cu ciuperci am tot facut, mai ales ca este o alaturare fericita de ingrediente. Iata cateva exemple:
Alt fel de tocanita de pui cu ciuperci
Tocanita de pui cu ciuperci si ardei gras
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Pui cu ciuperci si ghimbir
Pui cu ciuperci si alte legume, la wok
Ciulama de pui cu ciuperci si castravete
Am gasit la Lidl mix de ciuperci conservate in apa si pentru ca vroiam sa vad cum sunt, am hotarat sa fac o mancarica de pui cu ciuperci. Mixul de ciuperci contine urmatoarele specii (conform etichetei): ciuperci Nameko, burete de fag, ciuperci paie, ciuperci champignon.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 800g pulpe superioare de pui, fara os si piele
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 1 borcan mix ciuperci
- 3 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
- cozi de ceapa verde
Pulpele de pui le-am taiat fasii grosute si le-am calit in ulei de masline pana si-au schimbat culoarea. Am pus toata carnea la calit, dupa cum se observa mai jos, iar carnea si-a lasat destul de multa zeama.
Am presarat peste carne sare si piper macinat.
Dupa ce carnea a devenit albicioasa am pus peste ea ceapa taiata marunt. In cazul in care carnea nu lasa destula zeama, trebuie adaugat un pahar cu apa (200ml).
Am lasat la calit 5 minute, apoi am adaugat ciupercile scurse de zeama.
Mancarea a fiert in suc propriu vro 15 minute. La final am adaugat pasta de tomate.
Mancarea a mai fiert 5 minute la foc mic. Sosul este foarte legat si imbraca bine carnea si ciupercile.
Am servit mancarea fierbinte, presarata cu bucatele de ceapa verde.
A fost atat de buna!!! ♥♥♥
Sa na fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...