sâmbătă, 7 iunie 2014
Prajitura dukan cu rabarbar
De cand a aparut rabarbarul in piata, nu pierd nici o ocazie de a-l folosi la ceva bun. Am de gand sa il folosesc si la mancare, nu doar la dulciuri, iar daca sunteti curiosi stati pe aproape.
Prajitura prezentata azi este una simpla, fara crema si fara bezea deasupra. Este foarte usor de facut, deci nu stati pe ganduri daca va ganditi sa incercati reteta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 6 oua
- 250g crema de branza 0,2% grasime
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 3 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 legatura rabarbar (6 tije subtirele)
Tijele de rabarbar le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat bine cu indulcitorul pudra, crema de branza, taratele de ovaz, taratele de grau si praful de copt.
Am amestecat cu miscari usoare cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm). Tava de silicon am pus-o intr-o tava metalica in care am turnat o cana cu apa.
Deasupra am asezat cubuletele de rabarbar.
Am bagat tavile in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 1 ora si 15 minute. Deasupra prajitura a prins o culoare foarte frumoasa:
Am lasat prajitura sa se raceasca bine, apoi am feliat-o in bucati mari.
Blatul este foarte pufos si prajitura este delicioasa
A fost foarte buna si sigur o voi repeta in viitorul apropiat Merge la marele fix cu un iaurt sau o cana de lapte la micul dejun sau la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...