Abunda piata de dovlecei, iar pretul lor este atat de mic. Nu-i pacat sa lasi sa le treaca sezonul fara sa faci ceva cu dovlecei? Iti spun eu ca ar fi maaare pacat.
Inainte de a pleca la piata, citeste si restul ingredientelor. Nu de alta, dar numai cu dovlecei nu iese nimic.
Ingrediente:
- dovlecei (cam 1kg)
- 300g branza Feta (eu am pus 500 g telemea de oaie)
- 2 oua
- 5-6 linguri orez
- 3 linguri faina
- 100ml ulei de masline
- sare, piper macinat
- marar si patrunjel proaspat
- maghiran uscat
Pentru deasupra:
- 4 linguri de faina
- 1 ou
- 4 linguri ulei de masline
- 100ml lapte
Am dat pe razatoarea mare dovleceii si telemeaua, si le-am amestecat impreuna cu restul ingredientelor. Dovleceii nu trebuie scursi. Orezul va inghiti toata zeama ce si-o lasa acestia.
Deasupra am presarat cele 4 linguri de faina si apoi am turnat un amestec format din lapte, ou si ulei de masline.
E mai buna cand e rece, dar nici calda nu e de lepadat.
Pofta buna!