luni, 23 iunie 2014
Negresa delicioasa dukan
Din dorinta de a prepara o negresa dukan folosindu-ma de reteta de negresa cu gem si nuci - de post, de care imi era foarte dor, am ajuns la rezultatul asta uimitor de bun si care merita toate laudele♥♥♥ Nu este o reteta de post pentru ca am adaugat si oua, dar ma declar multumita de experiment si il plasez printre deserturile favorite, mai ales ca se face foarte foarte usor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 borcanel gem/dulceata (400g) - poate fi de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov - pentru cei care sunt in croaziera sau de fructe cu indulcitor pentru cei care sunt la consolidare
- 200ml apa rece
- 5 linguri indulcitor praf (Clio)
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 1 plic budinca de ciocolata
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu - stins intr-un pahar cu o lingura de otet
- 1 lingura cacao degresata
- 3 oua
- 1 lingura esenta de cocos
- 1 lingura esenta de ciocolata
***puteti folosi orice esenta va place mai mult.
Toate ingredientele se mixeaza bine intr-un bol. Rezulta un aluat curgator.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava (22 X35 cm) cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt.
Tava se baga in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru o ora. Gata!
Spuneti voi, ati facut ceva mai simplu???
Negresa are cam 3 - 3.5 cm grosime, ramane umeda in interior, dar se feliaza foarte frumos si se mananca foarte repede. Nu va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, pentru ca negresa poate ramane prea moale si atunci o veti manca cu lingura.
Dupa cum se observa in poza de mai jos, nu am avut rabdare nici macar sa se raceasca:
Absolut delicioasa!♥♥♥ Incercati si voi!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...