joi, 19 iunie 2014
Ciorba de afumatura cu tarhon
Azi m-am gandit sa aduc in atentia voastra o ciorbica care pare banal de simpla. Este atat de buna, incat era musai sa apara pe blog pentru viitoare aduceri aminte.
Ingredientele necesare sunt foarte putine si accesibile, deci nu exista motive pentru care sa nu incercati macar o data reteta asta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui afumate (eu am folosit o pulpa si jumatate, plus un spate de pui ramas de la o friptura de pui la punga)
- 1 morcov mare
- 1/2 radacina medie de telina
- 1 ceapa marisoara
- tarhon in otet
Bucatile de carnea le-am curatat de piele si le-am pus la fiert, la foc mic, in 2 litri apa rece. Am spumuit de cate ori a fost nevoie.
Intre timp am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul si telina.
Cand nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala legumele si am lasat ciorba sa fiarba pana cand carnea a fost bine fiarta.
Am scos pulpele din ciorba, am curatat carnea de pe oase si am pus carnea inapoi in ciorba. Am lasat ciorba sa mai dea un clocot scurt, apoi am oprit focul.
La sfarsit am adaugat tarhon in otet, taiat marunt, si vreo 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
Dupa cum ati observat, nu am adaugat deloc sare. Asta pentru ca nu a fost nevoie.
Am servit ciorbica fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Delicioasa!!!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, facea cea mai buna placinta cu mere din lume. Placinta mai buna ca cea facuta de ea nu am mancat nicaieri i...
-
Aceasta reteta este una rezultata din dorinta de a scapa rapid de niste smantana luata la oferta (in traducere - aproape de expirare) o p...