joi, 19 iunie 2014
Ciorba de afumatura cu tarhon
Azi m-am gandit sa aduc in atentia voastra o ciorbica care pare banal de simpla. Este atat de buna, incat era musai sa apara pe blog pentru viitoare aduceri aminte.
Ingredientele necesare sunt foarte putine si accesibile, deci nu exista motive pentru care sa nu incercati macar o data reteta asta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui afumate (eu am folosit o pulpa si jumatate, plus un spate de pui ramas de la o friptura de pui la punga)
- 1 morcov mare
- 1/2 radacina medie de telina
- 1 ceapa marisoara
- tarhon in otet
Bucatile de carnea le-am curatat de piele si le-am pus la fiert, la foc mic, in 2 litri apa rece. Am spumuit de cate ori a fost nevoie.
Intre timp am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul si telina.
Cand nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala legumele si am lasat ciorba sa fiarba pana cand carnea a fost bine fiarta.
Am scos pulpele din ciorba, am curatat carnea de pe oase si am pus carnea inapoi in ciorba. Am lasat ciorba sa mai dea un clocot scurt, apoi am oprit focul.
La sfarsit am adaugat tarhon in otet, taiat marunt, si vreo 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
Dupa cum ati observat, nu am adaugat deloc sare. Asta pentru ca nu a fost nevoie.
Am servit ciorbica fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Delicioasa!!!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...