sâmbătă, 21 iunie 2014
Burger de curcan pe ananas la gratar
A venit momentul sa destainui ce am pregatit eu pentru provocarea Mystery box challenge.
Luna aceasta Monica, gazda provocarii din luna iunie 2014, ne-a "dat voie" sa gatim ceva cu cirese, porumb dulce, branza de vaci, ficat de pui, rosii galbene, mazare, carne de curcan, iar ingredientul "vedeta" sa fie ananasul.
Alegerea mea a fost una usoara, mai ales ca de mult planuiam sa prepar acesti burgeri cu ananas la gratar. Pot sa spun ca am fost o norocoasa ca mi s-au potrivit ploile asa bine!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din faza de consolidare.
Ingrediente pentru 4 burgeri/2 portii:
- 230g carne tocata de curcan
- 2 linguri boabe de porumb
- 1 lingura patrunjel verde (eu am avut congelat)
- 1 lingurita mix de condimente pentru carnea de pasare
- 1 lingurita oyster sauce
- 8 felii ananas (eu am avut din conserva)
Am cumparat o pulpa inferioara de curcan. Va sfatuiesc sa nu faceti ca mine daca doriti sa preparati reteta asta! Cumparati carne gata tocata sau bucati de carne de curcan fara os! Dintr-o pulpa de 380g, am ramas cu 230g carne! Carnea am dat-o foarte greu jos de pe os/oase si trebuie sa scoti toate tendoanele alea tari ca osul. Munca de chinez batran si nebun!
Carnea am tocat-o in mixer pana a devenit pasta.
Carnea tocata am amestecat-o cu boabele de porumb, patrunjelul tocat, condimentul pentru pui/curcan si sosul de stridie.
Am impartit compozitia in 4 si cu mainile umede am format 4 chiftele marisoare.
Am lasat tigaia-gratar sa se infierbante, am uns-o cu un servetel imbibat in ulei si am pus burgerii si feliile de ananas la copt.
Pe fiecare farfurie am construit doua turnulete din cate doua felii de ananas copt si un burger de curcan cu boabe de porumb.
Am servit imediat si tare ne-a mai placut! ♥♥♥ Ananasul se potriveste la marele fix cu burgerul de curcan, iar carnea este condimentata exact cat trebuie. ♥♥♥ Foarte bun!!!
Sunt foarte satiosi si gustosi!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...