vineri, 3 octombrie 2014
Friptura de pui cu rosii si castraveti - la punga
Da, este o friptura, nu o salata, chiar daca cuvantul "castraveti" va induce in eroare. Daca nu ati incercat niciodata sa folositi castraveti in mancare, atunci este cazul sa incepeti sa o faceti. O sa vedeti ca dau gust foarte bun mancarii si o sa incepeti sa-i folositi din ce in ce mai des la gatit.
Friptura prezentata azi este una delicioasa si rapid de preparat.
Reteta este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 kg pulpe superioare de pui - eu am inlaturat pielea
- 3 rosii mari
- 2 castraveti medii
- 1 ceapa medie
- o bucatica radacina ghimbir
- sare si piper negru macinat
Pulpele de pui le-am spalat bine si le-am curatat de piele.
Radacina de ghimbir am curatat-o de coaja si am razuit-o pe razuitoarea fina.
Ceapa, rosiile si castravetii (cu tot cu coaja!) le-am razuit pe razatoarea cu lamele mai apropiate. Le-am amestecat pe toate intr-un castron, adaugand ghimbirul razuit fin, sare si piper macinat dupa gust.
Amestecul de legume si pulpele le-am bagat intr-o punga speciala pentru friptura, pe care am inchis-o bine la gura. Am asezat punga in tava, apoi am gaurit-o cu o scobitoare in 3-4 locuri.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ o ora.
Asa arata cand a fost gata:
Am servit-o fierbinte si tare ne-a mai placut!
Carnea a fost suculenta si aromata, iar sosul de legume a fost minunat.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...