duminică, 12 octombrie 2014
Budinca de conopida cu telemea
Probabil v-ati dat seama pana azi ca sunt fan conopida ♥ Retete cu conopida sunt o gramada pe blogul meu si numarul lor va tot creste in viitor deoarece eu cumpar conopida in mod constant.
Reteta de azi este una foarte simpla, asa cum imi place mie. Este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 600g conopida - eu am folosit coditele ramase dupa ce am razuit inflorescenta pentru o alta reteta
- 3 oua mari
- 3 fire ceapa verde
- 250g telemea dietetica sau branza de vaci granulata, scursa bine de zer
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 varf lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita rasa sare
Conopida si telemeaua le-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari. Le-am amestecat intr-un bol cu ceapa verde taiata marunt, ouale si condimentele. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt si am nivelat-o frumos.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 minute. Deasupra a prins o culoare foarte frumoasa si mirosea extrem de bine ♥♥♥
Am lasat budinca sa se raceasca bine, apoi am feliat-o.
Se feliaza foarte frumos si este foarte buna ♥♥♥
Este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel, ba chiar si ca aperitiv la o masa festiva.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...