duminică, 5 octombrie 2014
Cocktail cu Chartreuse si suc de grapefruit rosu
In luna august a acestui an, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Pentru ca eu am organizat petrecerea burlacitelor, a trebuit printre altele sa ma ocup si de bauturi. Nu suntem noi niste bautoare inraite, dar petrecere de burlacite fara alcool nu exista. Si pentru ca am primit de la prietena mea, Claudia, o sticla de Chartreuse galben, am folosit-o si am facut cu ajutorul acestei bauturi un cocktail care a fost foarte apreciat de toate fetele invitate la petrecere.
Daca tot a iesit asa bun, am considerat ca este bine sa scriu si pe blog de el, pentru o mai buna aducere aminte si pentru a nu-l lasa sa se piarda in negura uitarii.
Ingrediente pentru un pahar inalt, de 250 ml:
- 50 ml Chartreuse galben
- cuburi de gheata (cat sa se umple paharul pana la jumatate)
- o feliuta subtire de lamaie - taiata in jumatate
- suc de grapefruit rosu - cat sa se umple paharul
Am umplut prima data paharul cu cuburi de gheata. Am turnat apoi in pahar alcoolul, sucul de grapefruit rosu si am adaugat feliutele de lamaie.
In fiecare pahar am pus paie colorate diferit, astfel incat fiecare sa-si recunoasca paharul dupa culoarea paiului.
A fost foarte bun acest cocktail si a destins mult atmosfera la petrecere :D
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...