joi, 9 octombrie 2014
Tort Raffaello
Dupa ce v-am trezit interesul cu pozele, este cazul sa va si zic ce si cum am facut ca sa obtin frumusetea asta de tort. In primul rand trebuie sa precizez ca acest tort l-am pregatit pentru ziua mea de nastere, care a fost la sfarsitul lunii iulie. In al doilea rand vreau sa precizez ca inspiratie mi-a fost Laura Sava, dar din cauza de lipsa de lapte de cocos sau esenta de cocos sau lichior de cocos, a trebuit sa ma descurc cu ce am. In al treilea rand ... Neee! Nu exista alte randuri! Mai bine sa scriu reteta si sa nu mai trag de timp.
Ingrediente:
– un pachet biscuiti simpli - eu am folosit Petit Beurre
– 200 g unt - eu am folosit cu 65% grasime
– 500 g branza fina de vaci - eu am folosit branza de vaci dietetica de la Hochland
– 350 ml lapte
– 180 g zahar
– 2 pliculete gelatina (20 g)
– 16 bomboane Raffaello
– 50 g fulgi de cocos
Untul l-am lasat sa se inmoaie la temperatura camerei, apoi l-am framantat bine cu biscuitii transformati in pesmet cu ajutorul mixerului.
Am captusit cu folie de plastic o craticioara cu diametrul de 20 cm. In craticioara am nivelat bine cu degetele compozitia de biscuiti framantati cu unt, formand astfel baza/blatul tortului. Peste blatul de biscuiti am asezat in forma de cerc bomboanele Raffaello, avand grija sa nu le asez chiar la marginea blatului, astfel incat crema se le imbrace bine si spre exterior. Trebuie apasate usor in blat, evitand astfel modificarea pozitiei lor cand este turnata crema.
Pentru crema, prima data am hidratat 10 minute gelatina in 200 ml lapte rece. Intre timp am mixat bine crema de branza cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.
Gelatina hidratata am topit-o la microunde (puterea 6 pentru 1 minut) si am mixat-o cu crema de branza indulcita.
Am turnat crema peste blat si bomboane si deasupra am presarat fulgii de cocos, apoi am bagat craticioara la frigider peste noapte.
A doua zi am scos cu grija pe un platou tortul din craticioara si am indepartat folia de plastic.
Dupa cum se observa, crema s-a intarit foarte frumos si nu exista pericolul sa o ia la vale.
Tortul se taie foarte frumos si usor cu un cutit ascutit bine, rezultand felii bine definite si foarte frumoase.
A fost foarte bun ♥♥♥
Pentru ca mi-am sarbatorit ziua impreuna cu sefii mei, a caror zi de nastere este tot la sfarsitul lunii iulie, am pregatit trei torturi pentru acest eveniment: tortul Raffaello pentru mine, tortul de zahar ars pentru Claudia si tortul simplu fara oua, cu crema de ciocolata pentru Mircea.
La multi ani noua, chiar daca au trecut 2 luni de la eveniment!!!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...