marți, 25 martie 2014
Supa de pui cu legume, dreasa cu lapte
Si afara ploua, ploua si e gri si e ud si...
Inseninam astfel de zile cu o supa delicioasa, fierbinte si colorata foarte frumos. Reteta? Mai simpla decat ai crede!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 bucati spate de pui
- 1 punga (420g) legume congelate pentru supa: morcovi, conopida, fasole verde, varza de Bruxelles, praz, telina
- 1 ceapa mica
- sare
- 2 galbenusuri
- 150 ml lapte 1.5% grasime
Iata legumele congelate folosite de mine:
Le-am cumparat de la Lidl si pretul a fost 2.99 lei/buc.
Spatele de pui l-am taiat bucati potrivite si le-am pus la fiert in 3 litri apa rece, cu o lingurita rasa de sare, la foc mic. Am adunat spuma ori de cate ori s-a format la suprafata.
Dupa ce nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala ceapa taiata marunt si legumele congelate. Am lasat supa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele au fost fierte. Nu au nevoie de foarte mult timp sa fiarba! 15 - 20 minute sunt suficiente. Am gustat supa sa vad daca are destula sare, apoi am oprit focul si am lasat supa sa se racoreasca un sfert de ora.
Intr-un castronel am batut bine cu o furculita cele doua galbenusuri cu laptele. Peste acest amestec am turnat 1 polonic de supa fierbinte, am amestecat bine si am turnat totul in oala. Supa prinde culoare frumoasa, galben pal ♥
Delicioasa si satioasa! ♥ Cu asa culori frumoase, parca vremea gri de afara nu mai conteaza asa mult.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...