joi, 13 martie 2014
Pui la cuptor, marinat in sos de rosii
Inspiratie mi-a fost Ama si ale ei Pulpe la gratar in marinata de sos tomat.
Planul era sa le fac si eu tot la gratar, dar vremea nu a tinut cu noi in ziua aia si a trebuit sa fac pulpele la cuptor. Am incercat sa le coc pe gratarul pentru aragaz, dar marinata se ardea si carnea nu apuca sa se coaca si ramanea cruda. Facute la cuptor au iesit foarte bune, prin urmare postez modul de lucru pentru aducere aminte.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 pui (aproximativ 1200g)
- 200 ml sos de rosii
- 50 ml vin alb
- 5 linguri sos de soia
- 2 lingurite indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- sare si piper macinat
Puiul l-am spalat bine, l-am parlit si iar l-am spalat. L-am taiat bucati.
Intr-un castron am amestecat sosul de tomate, vinul, sosul de soia, indulcitorul, sare si piper macinat. In acest amestec am bagat bucatile de pui.
Castronul l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am bagat la frigider peste noapte.
Dupa cum am precizat la inceput, am incercat sa coc puiul pe gratarul pentru aragaz. Nu a mers, asa ca am schimbat foaia.
Am asezat bucatile de pui in tava de friptura si am turnat peste ele marinata din sos de rosii.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu pentru o ora.
Delicioasa a iesit fripturica asta! ♥ Carnita a fost frageda, iar marinata i-a dat un gust foarte bun! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...