sâmbătă, 29 martie 2014
Omleta coapta cu spanac
Nu stiu altii cum gandesc, dar eu cand ma gandesc la primavara, ma gandesc la spanac. Ador spanacul! ♥ Imi place si crud, dar si gatit, asa ca nu ma codesc cand vine vorba sa pregatesc spanac. La cum ma laud ca iubesc spanacul, ai fi crezut ca pe blogul meu apar ceva mai multe retete in care l-am folosit. Asa am crezut si eu. Increzatoare am dat o cautare pe blog. Cu mare mirare si rusine, trebuie sa recunosc ca nu am gasit decat 2 retete mari si late cu spanac. Rulada fiarta cu urda si spanac si Caserola de spanac cu oua. Trebuie neaparat sa maresc colectia daca vreau sa ma mai pot autointitula iubitoare de spanac!
Reteta de fata este una foarte simpla si este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel. Omleta pregatita astfel este delicioasa ♥ Daca adaugam la toate astea si faptul ca este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, are doar doua ingrediente si orice novice in ale bucatariei i-ar face fata, atunci nu-mi ramane decat sa va zic ce si cum am facut si sa mai las vorbaria si pentru alta data.
Ingrediente:
- 500 g spanac proaspat
- 5 oua
- sare si piper macinat
Spanacul l-am spalat bine in apa rece si l-am oparit 5 minute in apa clocotita. L-am scos intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine de apa si sa se raceasca, apoi l-am taiat marunt. Nu l-am tocat pentru ca s-ar fi amestecat prea tare cu ouale si nu as mai fi obtinut efectul marmorat, ci o masa uniforma si verde.
Ouale le-am spart intr-un castron si le-am mixat 1 minut, cu putina sare si piper macinat. Am adaugat peste ele spanacul taiat si am amestecat usor. Compozitia am turnat-o intr-o tava de silicon, pusa in prealabil intr-o tava de metal, pentru o manevrare mai usoara. Daca nu aveti tava de silicon, folositi o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 30 minute. Cand omleta este bine inchegata, este gata.
Se feliaza foarte frumos si miroase bine de tot! Atentie, daca folositi tava de silicon, cum am folosit eu, nu taiati omleta in tava!
Na ca numarul retetelor cu spanac postate pe acest blog a crescut "vertiginos" si a ajuns la 3.
A fost foarte buna! Multumesc pentru masa!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...