miercuri, 5 martie 2014
Desert Dukan la pahar
Un dulce usor de facut, foarte bun, fara a folosi cuptorul - cam astea ar fi caracteristicile acestui desert, la prima vedere. Un gust bogat de cafea, racoros si surprinzator - astea ar fi alte caracteristici, descoperite dupa prima degustare. Sunteti curiosi? Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar di faza de atac.
Ingrediente:
- 150 ml cafea preparata, fierbinte
- 2 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- un capacel indulcitor lichid - 5 ml (eu am folosit Clio)
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 1 lingurita esenta de vanilie
Intr-un castron am pus cafeaua, 2.5 ml indulcitor (jumatate de capacel) si taratele de ovaz. Am amestecat si am acoperit castronul cu un capac.
Taratele se vor hidrata si vor absorbi cafeaua.
Intr-un alt castronel am amestecat crema de branza cu 2.5 ml (jumatate de capacel) indulcitor lichid si esenta de vanilie.
Am asteptat sa se raceasca bine compozitia cu cafea.
In doua pahare inalte am "construit" desertul meu astfel: cateva linguri de tarate cu cafea, cateva linguri de crema de branza, iar tarate cu cafea si iar crema de branza.
Am bagat paharele la frigider peste noapte.
A doua zi le-am savurat cu mare placere ♥
Foarte bun acest desert si foarte usor de facut! ♥
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, facea cea mai buna placinta cu mere din lume. Placinta mai buna ca cea facuta de ea nu am mancat nicaieri i...
-
Aceasta reteta este una rezultata din dorinta de a scapa rapid de niste smantana luata la oferta (in traducere - aproape de expirare) o p...