duminică, 23 martie 2014
Branzoaice Dukan
Pentru ca trebuia sa scap rapid de o caserola de branza de vaci, am adunat langa ea cateva chestii care mi s-au parut ca se potrivesc si am obtinut niste branzoaice dragute si bunute. Sunt mai bune reci, deci aveti rabdare sa se raceasca!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
- 500 g branza de vaci 0.1% grasime
- 200 ml sana sau iaurt 0.1% grasime
- 3 oua
- 3 linguri lapte praf 1% grasime (se poate si fara!)
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 1 lingurita ierburi aromate (eu am folosit un mix Italia)
- 1 lingurita sare
- 1 pliculet praf de copt
Si acum urmeaza partea "complicata" : se amesteca intr-un bol toate ingredientele. Greu, nu?
Amestecul se lasa 15 minute sa se odihneasca, timp in care taratele se hidrateaza.
Cu ajutorul unei linguri am impartit compozitia in forme de briose. A ajuns la fix pentru 14 briose marisoare.
Se coc la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus, timp de 45 minute, sau pana prind culoare aurie deasupra.
Dupa ce se scot din cuptor sa lasa sa se racoreasca 10 minute, apoi se scot usor din forme.
Iata cum arata in sectiune:
Sunt bune calde, dar sunt mai bune reci. Sunt perfecte pentru micul dejun, alaturi de un iaurt, pentru pachetel sau ca o gustare intre mese. Cu ocazia asta mancati si taratele obligatorii.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...