miercuri, 21 august 2013
Chec pufos cu tarate de ovaz
Sursa de inspiratie pentru aceasta incercare a fost checul cu lamaie al Oanei Camacho. Eu nu am folosit lapte praf si nici nu am mai insiropat checul, dar a fost foarte bun si asa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.
Ingrediente:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor praf
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de lamaie
- 75ml lapte degresat
Taratele le-am amestecat cu amidonul si praful de copt intr-un castronel.
Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat 3 minute cu indulcitorul si esentele. Peste galbenusuri am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate.
Dupa ce compozitia a fost bine amestecata, am incorporat in ea albusurile spuma, cu miscari usoare.
Ce-a rezultat am turnat intr-o tava de silicon si am bagat la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Am lasat checul sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi l-am feliat si l-am servit mesenilor.
Este foarte pufos si ar fi fost si mai pufos daca nu uitam sa macin taratele de ovaz.
La checul asta se folosesc 6 linguri de tarate de ovaz si 3 linguri de amidon, prin urmare reprezinta 3 portii.
Este perfect pentru pachetelul la serviciu, gustare intre mese, mic-dejun sau cina alaturi de o cana de ceai aromat.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...