luni, 19 august 2013
Budinca de dovlecel cu morcovi
O budinca usoara, de vara, perfecta pentru cina sau pentru pachetel la serviciu. Este foarte usor de facut si foarte buna.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1kg dovlecei
- 2 morcovi
- 4 oua
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 cepe (eu am folosit o ceapa uscata si doua fire de ceapa verde)
- sare si piper macinat
- 2 linguri tarate ( eu am folosit de grau)
Dovleceii i-am razuit cu tot cu coaja, pe razuitoarea cu ochiuri mari. I-am presarat cu sare si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare pentru o ora.
Ceapa si patrunjelul le-am taiat marunt, iar morcovii i-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari.
Intr-un castron am amestecat toate ingredientele si am potrivit gustul cu sare si piper macinat.
Compozitia rezultata am pus-o intr-o tava inalta, captusita cu hartie de copt.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru o ora.
Cand prinde deasupra o pojghita aurie, budinca este gata.
Am lasat-o sa se raceasca, apoi am feliat-o foarte usor.
A fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...