Abia acum a venit randul acestei retete, pregatita in 15 iunie 2013. Tortul acesta l-am pregatit cu drag pentru matusa mea, care pe 19 iunie si-a serbat ziua de nastere.
La multi ani Luci! Sa ai o viata asa cum o meriti si sa fii mereu vesela!
Pentru ca-mi place sa experimentez si pentru ca imi propusesem de foarte multa vreme sa incerc un tort cu foi de placinta, am profitat de aceasta ocazie si mi-am pus visul in aplicare.
Ingrediente:
***Blaturi:
- 1 pachet foi subtiri de placinta
- 4 borcanele dulceata gelatinoasa de visine
- 1 ou
- 4 linguri lapte
***Crema:
- 1 pachet unt 82% grasime (200g)
- 1 l lapte
- 5 linguri zahar
- 4 linguri faina
- esenta de trandafiri
***Glazura:
- 200g ciocolata cu lapte
***Decor:
- inimioare de zahar
Prima data am pregatit blaturile.
Am intins foile de placinta si le-am taiat in doua pe lung. Cu ajutorul unei lingurite am pus mici gramajoare de dulceata intr-un capat al foii, apoi am rulat incet, cate doua foi odata, obtinand astfel rulade subtiri si lungi. Mi-am pregatit trei tavi cu acceasi dimensiune si in fiecare tava am format melci din rulourule subtiri. Diamentrul blaturilor a fost de 26 cm.
Eu am folosit pentru copt o tava de tarta, o tava de tort si o folie de silicon cu marcaje. Tavile le-am captusit pe fund cu hartie de copt.
Blaturile le-am uns cu ou batut cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le-am copt, pe rand, pana au prins culoare frumoasa.
Nu va speriati daca dulceata dezerteaza din foi, deoarece este normal.
Am lasat blaturile sa se raceasca bine cateva ore, apoi am pregatit crema.
Am topit untul intr-o cratita incapatoare si am calit un minut in el faina. Am turnat laptele, am adaugat zaharul si estenta de trandafiri si am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand compozitia s-a ingrosat ca o budinca subtire.
Am captusit cu folie tava de tort in care am copt unul dintre blaturi si am inceput " constructia" tortului. Blat > 1/2 din crema calda > blat > 1/2 din crema calda > blat.
Tortul astfel format l-am bagat la frigider peste noapte.
A doua zi am pus un platou deasupra tavii si am rasturnat tortul cu fundul in sus. Am inlaturat folia si iata ce am obtinut:
Am topit ciocolata cu lapte si am turnat-o fierbinte peste tort. Am lasat-o sa se raceasca o jumatate de ora, apoi am ornat tortul cu inimioare de zahar.
Poze cu sectiune:
Tortul a fost foarte laudat si a placut tuturor! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...