▼
miercuri, 21 august 2013
Chec pufos cu tarate de ovaz
Sursa de inspiratie pentru aceasta incercare a fost checul cu lamaie al Oanei Camacho. Eu nu am folosit lapte praf si nici nu am mai insiropat checul, dar a fost foarte bun si asa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.
Ingrediente:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor praf
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de lamaie
- 75ml lapte degresat
Taratele le-am amestecat cu amidonul si praful de copt intr-un castronel.
Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat 3 minute cu indulcitorul si esentele. Peste galbenusuri am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate.
Dupa ce compozitia a fost bine amestecata, am incorporat in ea albusurile spuma, cu miscari usoare.
Ce-a rezultat am turnat intr-o tava de silicon si am bagat la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Am lasat checul sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi l-am feliat si l-am servit mesenilor.
Este foarte pufos si ar fi fost si mai pufos daca nu uitam sa macin taratele de ovaz.
La checul asta se folosesc 6 linguri de tarate de ovaz si 3 linguri de amidon, prin urmare reprezinta 3 portii.
Este perfect pentru pachetelul la serviciu, gustare intre mese, mic-dejun sau cina alaturi de o cana de ceai aromat.
Sa ne fie de bine!