luni, 19 august 2013

Budinca de dovlecel cu morcovi


O budinca usoara, de vara, perfecta pentru cina sau pentru pachetel la serviciu. Este foarte usor de facut si foarte buna.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1kg dovlecei
- 2 morcovi
- 4 oua
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 cepe (eu am folosit o ceapa uscata si doua fire de ceapa verde)
- sare si piper macinat
- 2 linguri tarate ( eu am folosit de grau)


Dovleceii i-am razuit cu tot cu coaja, pe razuitoarea cu ochiuri mari. I-am presarat cu sare si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare pentru o ora.
Ceapa si patrunjelul le-am taiat marunt, iar morcovii i-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari.
Intr-un castron am amestecat toate ingredientele si am potrivit gustul cu sare si piper macinat.


Compozitia rezultata am pus-o intr-o tava inalta, captusita cu hartie de copt.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru o ora.
Cand prinde deasupra o pojghita aurie, budinca este gata.


Am lasat-o sa se raceasca, apoi am feliat-o foarte usor.



A fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!