Ca si in cazul placintei cu mere, am fost si in cautarea retetei de chec perfect. In timpul cautarilor mele am si gasit o reteta pentru un chec absolut minunat, Chec delicios - reteta perfecta, un chec care "bifa" toate pretentiile mele: moale, pufos, delicios, usor de preparat si deloc inecacios ♥♥♥ Gasind aceasta reteta, am incetat pentru o vreme sa mai incerc alte retete de chec.
Cum insa intr-o zi am avut chef sa incerc ceva nou si pentru ca aveam pofta de chec, am incercat reteta de mai jos si am fost foarte placut surprinsa de rezultat ♥ Checul cu nuca si cacao a iesit foarte bun, deloc inecacios, pufos si delicios ♥ Chiar merita facut si refacut!
Ingrediente (pentru un singur chec):
- 4 oua
- 200 g zahar pudra
- 2 linguri apa fierbinte
- 250 g faina
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt ( 10 g)
- 1 lingura cacao
- 1 pumn miez de nuca
- un varf cutit sare
- 1 lingura zahar pudra - pentru pudrat checul la servire
Pentru ca aveam, am folosit 50 g zahar pudra cu aroma de citrice, amestecat cu 150 g zahar pudra simplu.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pudra in alt castron, avand grija sa adaug si apa fierbinte. Cand amestecul a devenit cremos, am adaugat uleiul, putin cate putin, continuand mixarea la viteza maxima.
In compozitia ramasa in castron am amestecat cacao.
Dupa ce a fost gata, am lasat checul sa se raceasca in tava, iar dupa ce s-a racit bine l-am scos din tava si am indepartat hartia de copt.
S-a feliat foarte frumos cu un cutit bine ascutit. Cutitul cu zimti nu mi-a fost de folos de data asta, deoarece nu reusea sa taie frumos miezul de nuca si o smulgea din felia de chec.