joi, 3 iulie 2014
Prajitura dukan cu crema de cacao
Cu mare mirare am realizat ca nu am pe blog nici o prajitura sau tort dukanit care sa aiba blatul alb si crema de cacao. Era necesar sa remediez acest lucru, prin urmare am venit azi cu o reteta care sa rezolve lipsul de pana acum.
Blatul acestei prajituri este foarte pufos, iar crema i se potriveste perfect! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 3 linguri iaurt 0.1% grasime
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingura esenta de alune
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de ciocolata
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 300g branza de vaci 1.2% grasime (Sevis)
***Sirop:
- 100 ml lapte 1.5 % grasime
***Glazura:
- 3 linguri de crema (preparata din ingredientele enumerate mai sus)
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua castroane.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in doua degete), iar galbenusurile le-am mixat 1 minut cu taratele de grau si ovaz, indulcitorul, laptele praf, iaurtul si esenta.
Am amestecat usor cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm), pusa in prealabil in alta tava in care am turnat o cana cu apa.
Am bagat tavile in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45-50 minute.
Intre timp am pregatit crema.
Budinca am preparat-o dupa indicatiile de pe plic. Fierbinte am mixat-o 2 minute cu branza de vaci.
Blatul auriu, abia scos din cuptor:
Eu nu am lasat blatul decat vreo 10-15 minute sa-si traga sufletul, apoi l-am taiat in doua foi.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie.
Am asezat in tava prima foaie de blat, am insiropat-o cu 50 ml lapte si am turnat peste ea crema, pastrand in castron 3 linguri de crema pentru glazura.
Peste crema am asezat a doua foaie de blat si am insiropat-o cu restul de lapte.
Crema pastrata in castron am amestecat-o cu 3 linguri lapte praf 1% grasime.
Cu acest amestec am uns toata suprafata prajiturii.
Am pus tortul la frigider peste noapte.
A doua zi am scos prajitura pe un platou si am indepartat cu grija folia. Deasupra am presarat o lingurita de lapte praf (cu ajutorul unei site) pentru a evidentia un model, dar pana sa fac eu cateva poze, laptele praf a inceput sa se topeasca si sa se contopeasca cu glazura , deci nu va sfatuiesc sa faceti ca mine.
Dupa cum se observa, prajitura este inalta bine si arata foarte bine in sectiune ♥♥♥
Absolut delicioasa! Daca stiam ca budinca amestecata cu branza de vaci se transforma intr-o crema atat de buna, o faceam mai de mult!
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...