▼
joi, 3 iulie 2014
Prajitura dukan cu crema de cacao
Cu mare mirare am realizat ca nu am pe blog nici o prajitura sau tort dukanit care sa aiba blatul alb si crema de cacao. Era necesar sa remediez acest lucru, prin urmare am venit azi cu o reteta care sa rezolve lipsul de pana acum.
Blatul acestei prajituri este foarte pufos, iar crema i se potriveste perfect! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 3 linguri iaurt 0.1% grasime
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingura esenta de alune
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de ciocolata
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 300g branza de vaci 1.2% grasime (Sevis)
***Sirop:
- 100 ml lapte 1.5 % grasime
***Glazura:
- 3 linguri de crema (preparata din ingredientele enumerate mai sus)
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua castroane.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in doua degete), iar galbenusurile le-am mixat 1 minut cu taratele de grau si ovaz, indulcitorul, laptele praf, iaurtul si esenta.
Am amestecat usor cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm), pusa in prealabil in alta tava in care am turnat o cana cu apa.
Am bagat tavile in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45-50 minute.
Intre timp am pregatit crema.
Budinca am preparat-o dupa indicatiile de pe plic. Fierbinte am mixat-o 2 minute cu branza de vaci.
Blatul auriu, abia scos din cuptor:
Eu nu am lasat blatul decat vreo 10-15 minute sa-si traga sufletul, apoi l-am taiat in doua foi.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie.
Am asezat in tava prima foaie de blat, am insiropat-o cu 50 ml lapte si am turnat peste ea crema, pastrand in castron 3 linguri de crema pentru glazura.
Peste crema am asezat a doua foaie de blat si am insiropat-o cu restul de lapte.
Crema pastrata in castron am amestecat-o cu 3 linguri lapte praf 1% grasime.
Cu acest amestec am uns toata suprafata prajiturii.
Am pus tortul la frigider peste noapte.
A doua zi am scos prajitura pe un platou si am indepartat cu grija folia. Deasupra am presarat o lingurita de lapte praf (cu ajutorul unei site) pentru a evidentia un model, dar pana sa fac eu cateva poze, laptele praf a inceput sa se topeasca si sa se contopeasca cu glazura , deci nu va sfatuiesc sa faceti ca mine.
Dupa cum se observa, prajitura este inalta bine si arata foarte bine in sectiune ♥♥♥
Absolut delicioasa! Daca stiam ca budinca amestecata cu branza de vaci se transforma intr-o crema atat de buna, o faceam mai de mult!
Sa-mi fie de bine!