miercuri, 23 iulie 2014
Biscuiti umpluti cu martipan
Azi este ziua de nastere a sotului meu si pentru ca este foarte departe de mine si nu putem petrece ziua asta impreuna, am hotarat sa-i trimit prin intermediul blogului o imbratisare virtuala.
La multi ani dragul meu drag!!! Sa ai parte de un an vesel, plin de realizari si vise implinite!!! Te asteptam cu drag inapoi, acasa, si promitem ca vom face tort atunci, ca sa sarbatorim cum se cuvine ziua ta de nastere.
Te iubesc mult!
Inainte sa pleci, am facut impreuna biscuitii astia deliciosi si pentru ca ne-au placut atat de mult, mi s-au parut cei mai potriviti pentru a insoti gandurile noastre bune indreptate azi catre tine. Ii refacem cand vii acasa, bine?
Biscutii astia sunt minunati ♥♥♥ De cand i-am gasit in coletul primit de la Maria am stiut ca vor deveni rapid preferatii casei. A fost mai greu sa gasim martipan, dar pana la urma am gasit la Kaufland (9.99 lei /buc.) si astfel nu a mai trebuit sa ne "certam" cine mananca ultimul biscuite de la Maria, pentru ca acum eram mandri posesori de cutie mare si plina cu biscuiti umpluti cu martipan :D
Ingrediente pentru 50 biscuiti umpluti, mari cat biscuitii Oreo:
- 540 gr făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 200 gr zahăr
- 1 ou
- 110 gr unt 80% grăsime
- 200 gr marţipan
- sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
Untul si zaharul le-am pus intr-o craticioara pe foc mic. Cand zaharul s-a topit am oprit focul.
Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt si bicarbonatul, apoi am adaugat oul si untul topit cu zahar.
Am amestecat bine, pana am obtinut un aluat moale, dar care nu se lipeste de maini sau de castron.
Aluatul obtinut l-am impartit in doua bucati, pe care le-am impachetat in folie alimentara si le-am pus in frigider pentru o ora.
Dupa ce aluatul a stat o ora la frigider am pregatit masa de lucru si am cautat doua forme de decupat biscuiti.
Pe o planseta de lemn am intins intr-o parte martipanul (stanga) si in partea cealalta o bucata de aluat (dreapta). Foile se intind cat se poate de subtire. Cu decupatorul mic am taiat martipanul, iar cu decupatorul mai mare am taiat aluatul. Resturile se aduna, se framanta un pic si se pot intinde iar in foaie si decupa cu formele.
Pe fiecare bucatica de aluat am pus o bucatica de martipan.
Am acoperit martipanul cu alta bucata de aluat si am presat usor cu degetele marginile biscuitelui. Fiecare biscuite l-am gaurit usor cu o furculita.
Am procedat asa pana am terminat tot aluatul si martipanul.
Am asezat biscuitii intr-o tava captusita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Pentru ca au iesit multi, am copt in doua tavi.
Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 15 minute. Trebuie doar sa prinda un pic de culoare pe margine.
Chiar daca par moi cand ii scoti din cuptor, cand se racesc se mai intaresc.
Productia "la hectar": 50 bucati biscuiti bine mirositori si deliciosi ♥♥♥
Casa se umple de miros delicios si poftele devin de nestapanit.
- Mami, mai faci multe poze? Cand pot sa iau un biscuite?
- Inca o poza cu sectiunea si gata!
Iti mai aduci aminte de duminica in care am copt biscuitii astia, nu? A fost o zi perfecta, petrecuta impreuna!♥♥♥ Mi-ai facut cafea si ne-am uitat la un film, am ras mult si am tot mancat biscuiti. Abia astept sa repetam experienta! ♥♥♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...